Lakoviču so vodilo zgolj igralne minute

Jaka Lakovič je ob klicu Dela zatrdil, da še ni član Avellina, a se nadejal, da bo kmalu odpotoval v Italijo.

Objavljeno
23. januar 2013 10.43
T. V., šport
T. V., šport
Istanbul - »Ne, uradno še nisem član Avellina,« je ob klicu Dela zatrdil Jaka Lakovič, ki pa ni skrival upanja, da se bo saga o njegovi selitvi iz Galatasaraya rešila v najpozneje 24 urah in bo nato lahko odpotoval v Italijo.

Slovenski reprezentančni branilec že tedne hodi po križevem potu, kakršnega si po letih igranja za Panathinaikos in Barcelono ter evroligaški lovoriki leta 2010 ni mogel niti zamisliti. Potem ko mu je konec prejšnjega koledarskega leta že propadla selitev k Sieni, ima zdaj v rokah mesto pri Avellinu, s katerim so dorekli vse podrobnosti. Kje se torej še zatika, glede na to, da so tudi italijanski mediji že obelodanili novico o njegovi selitvi? »Danes pod večer sem prejel sporočilo, da je Galatasaray podpisal sporazum o prekinitvi pogodbe, ki bi se mi iztekla konec sezone, a da mpoj prestop s tem še vedno ni končan. Da so še vedno neke stvari, ki jih bo treba doreči,« je danes zvečer zatrdil Lakovič, ki se ta čas nahaja v Sloveniji, a ne zaradi (skorajšnje) selitve v Italijo, marveč krajšega dopusta, ki so mu ga Turki odobrili še preden se je zanj dodobra ogrel Avellino, 14. moštvo v 16-članski italijanski prvi ligi.

»Ker ne igram, so mi pri Galatasarayju dovolili nekaj prostih dni, ki sem jih izkoristil za skok v Slovenijo in če ne bi prišlo do dogovora z Avellinom, bi se moral do srede, 23. t. m., vrniti v Turčijo,« pojasni Lakovič, ki je potrdil, da bodo Turki pokrili večji del svojih pogodbenih obveznosti do konca sezone, del preostanka, Avellino pa bo primaknil del preostanka. »Ne pa vse, saj sem se odpovedal delu zneska. Moj primarni cilj je, da se po polovici sezone, v kateri sem malo igral, čim prej vrnem na parket in pripravljen pričakam poletje. Kolikor sem uspel na hitro povprašati naokoli, Avellino sploh ni tako slab kot je njegov položaj na lestvici. K njemu se selim kot prvi organizator igre, hočejo, da sem vodja ekipe. Dobil bom veliko minutažo, zato sem se tudi odločil za to možnost, verjetno bom moral biti tudi zelo agresiven tako v napado kot obrambi glede na to, kako izgleda moštvo. V italijanski ligi je ostalo še 14 kol rednega dela, dovolj, da si vrnem igralni ritem,« pravi Lakovič, za katerega bo to v njegovi enajsti sezoni v tujini šele četrti klub. Za Panathinaikos je namreč igral štiri leta (2002-2006), za Barcelono kar pet (2006-2011).