Laščani pred velikim zalogajem

Košarkarji Zlatoroga v dvoboju pokala FIBA v Franciji brez treh igralcev.

Objavljeno
10. november 2015 00.10
Slovenija, Ljubljana, 10.Januar2008, Goran Jurak, Boris Gorenc in Miha Zupan na tekmi Eurolige med Olimpijo in Žalgirisom. Foto: Igor Zaplatil/Delo
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Ljubljana – Košarkarji Zlatoroga še vedno čakajo na prvi uspeh v pokalu FIBA, a pred novim gostovanjem v Franciji jim stanje v moštvu ne vlila pretiranega optimizma. Na današnjo tekmo s Chalonom, še neporaženim moštvom v njihovi skupini, so odpotovali brez treh zelo pomembnih igralcev. Kapetan Goran Jurak in Danijel Vujasinović sta namreč zbolela, medtem ko si je Dejan Jeftić na tekmi proti Güsiingu poškodoval nogo in še okreva, da bi bil nared vsaj za nedeljski nastop v državnem prvenstvu. V Francijo je tako odpotovalo le deset igralcev, med njimi tudi mladi Rene Grdadolnik, četudi si je na mladinski tekmi zvil gleženj.

Na tujem bodo tokrat igrali tudi državni prvaki iz Šentjurja, ki so pred tednom prebili led v pokalu FIBA s prvo zmago, v nedeljo pa v ligi ABA nato na kolena spravili še Union Olimpijo. Danes ob 18.15 jih čaka gostovanje pri Bakken Bears, danskem moštvu iz Aarhusa, ki je zanesljivo dobilo uvodni tekmi. A Šenjutrčani so na krilih zadnjih uspehov odločeni poskusiti vknjižiti tudi prvo evropsko gostujočo zmago, četudi jim na poti ni šlo vse gladko. Zaradi stavke nemškega letalskega prevoznika Lufthansa so namreč morali leteti v dveh skupinah, zaradi poznejšega odhoda pa so v Aarhusu ostali brez treninga.

Drugi dve slovenski moštvi, novomeško in domžalsko, bosta v 3. kolu pokala FIBA igrali jutri.