LeBron James ukradel šov na podelitvi nagrad ESPYS

Prestižno nagrado ESPYS za najboljšega športnika leta je dobil košarkar Miamija LeBron James.

Objavljeno
18. julij 2013 12.09
2013 ESPY Awards Roaming
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Los Angeles - Mesec dni po velikem zmagoslavju Miamija v severnoameriški košarkarski ligi, je bil NBA zvezdnik LeBron James znova v središču pozornosti. Ameriški košarkar je bil glavna zvezda podelitve prestižnih športnih nagrad ESPYS in drugič zapored prejel naziv najboljšega športnika leta.

V izboru športne televizijske mreže ESPN je za seboj pustil bejzbolista moštva Detroit Tigers Miguela Cabrero, Adriana Petersona, člana ekipe ameriškega nogometa Minnesota Vikings, in plavalca ter olimpijskega junaka Michaela Phelpsa.

»Velika čast je biti v izboru skupaj s športniki kot so 'All-Day' (Peterson), dobitnik trojne krone (Cabrera) in človeška riba (Phelps). Že to je zame velika pohvala, da me enačite z njimi. Ta nagrada pravzaprav pripada vsem nam, a doma jo bom hranil jaz,« je povedal James, ki je četrtič v karieri sezono NBA končal kot MVP. Na podelitvi je sicer prejel še nagrado za najboljšo predstavo v prvenstvu in kajpak za najboljšega igralca v NBA.

Zvezdnik Miamija je v rdečem smokingu blestel tudi kot podeljevalec nagrad. Posebno priznanje Arthurja Asha za pogum je podelil televizijski voditeljici Robin Roberts za njene prispevke v športu. Robertsova je stalni obraz ESPN že od  začetka 90. let, vmes je delala tudi za postajo ABC in vodila »Good Morning America«. S svojim zahvalnim govorom ni navdušila le občinstva v dvorani Nokia Theater v Los Angelesu, temveč širšo ameriško javnost.

James je znova prišel na oder ob razglasitvi najboljše ekipe, ki jo je po drugi zaporedni zmagi v NBA osvojila Vročica. S šesto tekmo finala proti San Antoniu, po kateri je Miami še ostal v igri za naslov, so košarkarji osvojili tudi nagrado ESPYS za najboljšo tekmo.

Tudi Peterson, Cabrera in Phelps niso šli domov praznih rok: Peterson je dobil nagrado za najboljšo vrnitev, potem ko je devet mesecev po operaciji kolenskih vezi že blestel v ligi NFL, Cabrera je dobil nagrado za najboljšega igralca lige MLB, Phelps pa si je za predstave na OI v Londonu prislužil nagrado za najboljšega olimpijca in najboljšega rekorderja. 

V ženski konkurenci je nagrado za najboljšo športnico prejela prva teniška igralka sveta Serena Williams in z osvojenim OP ZDA 2012 in OP Francije 2013 ter dvema olimpijskima kronama kajpak osvojila tudi naziv najboljše teniške igralke.