LeBron stopil Curryju v bran

»Steph bi moral to poletje za petletno pogodbo prejeti 400 milijonov,« je bil nedvoumen prvi zvezdnik Clevelanda.

Objavljeno
02. julij 2017 15.11
J. P.
J. P.

Oakland - Stephenu Curryju, prvemu zvezdniku zmagovalnega moštva košarkarske lige NBA v minuli sezoni Golden Stata, ki mu je dosedanji delodajalec za petletno podaljšanje zvestobe ponudil nesramno visoko plačo v višini rekordnega 201 milijona dolarjev (letno mu bo nova pogodba navgrla kar 34,7 milijona), je v bran stopil vodilni as finalnega tekmeca Clevelanda LeBron James z vprašanjem, zakaj sploh omejevati plačila igralcem, saj je Curry v njegovih očeh vreden 400 milijonov »zelencev«.

James se je na Twitterju spraševal, zakaj v ligi NBA obstaja plačna omejitev košarkarjem, koliko največ lahko zaslužijo, če pa je, denimo, Joe Lacob leta 2010 kupil klub Golden State Warriors za 450 milijonov dolarjev, danes pa je - po Forbesovih ocenah - moštvo vredno 2,6 milijarde. »Steph bi moral to poletje za petletno pogodbo prejeti 400 milijonov,« je bil neposreden LeBron, tudi eden prvih, ki so Curryju čestitali za rekordno plačo. Prejšnji rekorder je bil ravno Clevelandov as, ki na sezono prejema po 33,3 milijona dolarjev.

Bojevniki pa so v svojih vrstah zadržali tudi Andreja Iguodalo, ki je bil na trnku številnih klubov, a je prekaljeni 33-letnik sprejel triletno pogodbo dosedanjega delodajalca, vredno 48 milijonov dolarjev. Podpis se bo zgodil v četrtek. Iguodala, ki se je včeraj sestal tudi z lastniki Houstona, je v minuli sezoni prejel 11,1 milijona, po novem bo vsota še višja, zagotovljenih ima okrog 14 milijonov »zelencev« na sezono. Golden State bo še naprej računal tudi na pomoč Shauna Livingstona in Davida Westa.