Legende bodo igrale košarko v Postojnski jami

Ob žrebu skupin za košarkarsko evropsko prvenstvo 2013 v Postojnski jami pripravljajo tekmo pod zemljo.

Objavljeno
13. november 2012 22.29
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana - V Postojnski jami bodo v nedeljo ob 18. uri izžrebali predtekmovalne skupine za evropsko prvenstvo v košarki naslednje leto, ki ga bo gostila Slovenija. Iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS) so sporočili, da bodo ob tem dogodku pripravili še poseben košarkarski izziv - tekmo pod zemljo.

Na njej bo nastopilo šest legendarnih slovenskih reprezentantov, ki so pustili velik pečat v slovenski košarki. Čast za udeležbo na prvi podzemni tekmi je doletela Jako Daneua, Slavka Duščaka, Romana Horvata, Gorana Jagodnika, Saša Ožbolta in Sama Udriha. Igrali bodo igro tri na tri, eden izmed šesterice pa se bo v zgodovino vpisal tudi kot strelec prvega koša na tekmi pod zemljo, so sporočili s KZS.

Žreb za EP, na katerem bo svoje tekmece dobila tudi slovenska reprezentanca, bo neposredno prenašala Televizija Slovenija. Celotno dogajanje pa bo zelo odmevno tako v domovini kot na tujem, saj se je za obveščanje o dogajanju v Postojnski jami akreditiralo že več kot 150 medijskih predstavnikov iz vse Evrope, piše STA.