Liga Telemach: Helios izsilil tretjo tekmo polfinala

Helios je na drugi tekmi polfinala na domačem igrišču premagal Rogaško z 82:66. Tretja tekma bo v ponedeljek.

Objavljeno
15. maj 2015 22.19
Košarka Helios Rogaška
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Domžale - Košarkarji Heliosa so na drugi tekmi polfinala lige Telemach v Domžalah premagali Rogaško in izid v zmagah izenačili na 1:1. Odločilna tretja tekma bo v ponedeljek v Rogaški Slatini.

Domžalčani so tekmo začeli dobro in si v prvi četrtini priborili devet točk prednosti (27:18), za kar sta imela največ zaslug Jure Pelko z devetimi točkami in Gezim Morina s sedmimi točkami.

Helios je tudi v drugi četrtini narekoval ritem in v petnajsti minuti vodil za deset (35:25), tik pred koncem polčasa pa za trinajst točk (45:32). Izid polčasa je v zadnjem napadu Rogaške postavil Tadej Koštomaj (34:45).

Rogaška se je na začetku drugega polčasa še držala v igri in po 27 minutah zaostajala za deset (45:55), nato pa so domači pobegnili z delnim izidom 8:2 in imeli pred zadnjimi desetimi minutami prednost šestnajstih točk (63:47).

Gostitelji so imeli v četrti četrtini malo dela in so le nadzorovali potek tekme in se na koncu veselili pomembne zmage, s katero so se obdržali v igri za finale.

Pri Heliosu sta bila najboljša strelca Kyle David Casey in Jure Pelko s po 18 točkami, pri Rogaški pa Tadej Ferme in Sandi Čebular s po 12 točkami.

»Čestitke igralcem za prikazano, mislim, da smo izid polfinalnega niza zasluženo poravnali na 1:1. V ponedeljek se bo ena ekipa žal morala posloviti. Rogaška bo imela prednost domačega igrišča, kjer izgleda povsem drugačna ekipa. Mi bomo morali zaigrati bolj zbrano. V vsakem primeru smo eni in drugi korak do velikega finala, poti nazaj ni. Jaz in moji igralci uživamo v vsaki minuti tega niza,« je povedal trener Heliosa Gašper Okorn.

Liga Telemach, polfinale

Helios Suns : Rogaška 82:66 (27:18, 18:16, 18:13, 19:19) /1:1/

Sobota

Tajfun : Krka (19) /1:0/