Ljubljenec domžalskega občinstva se vrača

Slovenski košarkarski prvak Helios Suns je vnovič združil poti z ameriškim krilnim igralcem Kylom Caseyjem.

Objavljeno
30. junij 2016 09.25
iza-Košarka
J. P.
J. P.

Domžale - Slovenski košarkarski šampion Helios Suns, ki je včeraj dobil zagotovilo, da bo v prihajajoči sezoni udeleženec skupinskega dela novonastale lige prvakov, je temu primerno že začel krepiti igralski kader. Prvi svež obraz v domžalskem poštvu pa ni popoln novinec, temveč povratnik, Američan Kyle Casey, ki je predlani hipoma postal ljubljenec občinstva ob Kamniški Bistrici.

Petindvajsetletni dvometraš (201 centimeter), ki lahko igra tako na položaju krila kot krilnega centra, je v minuli sezoni v domovini nastopal v podružnični ekipi ligaša NBA Phoenix Suns, Bakersfield Jamu, in prispeval povprečno po osem točk in 4,9 skoka na dvoboj. Bil je celo na pragu podpisa pogodbe s Sonci, pri katerih si je svojčas kruh služil tudi Goran Dragić, a je rajši izbral (vsaj) enoletno vrnitev v Domžale.

»Če smo imeli kdaj igralca, ki je imel poleg košarkarske kakovosti tudi izjemno povezanost z gledalci, je bil to Kyle Casey. Že lani, ko se mu ni posrečilo dobiti mesta v Phoenixu, smo bili v stikih, tokrat pa se je možnost vnovič odprla in smo jo zgrabili z obema rokama. Naši navijači si zaslužijo tako atraktivnega igralca, mi pa nanj gledamo kot na izjemen doprinos na krilnem položaju tako v napadu kot v obrambi. Verjamem, da bo naše vnovično sodelovanja vsaj tako uspešno kot prvo,« je poudaril predsednik kluba Aleš Klavžar.