Los Angeles Clippers tudi uradno naprodaj

Nekdanji izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer bo zdaj klub, ki nastopa v ligi NBA, lahko kupil za dve milijardi dolarjev.

Objavljeno
29. julij 2014 12.36
BKN-US-JUSTICE-NBA-CLIPPERS-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Los Angeles - Ameriški vrhovni sodnik Michael Levanas je v Los Angelesu zaprl tritedensko sojenje v primeru Los Angeles Clippers in dovolil prodajo kluba, udeleženca košarkarske lige NBA. Dosedanjemu lastniku Donaldu Sterlingu so namreč pred časom dokazali neprištevnost po aferi zavoljo njegovih rasističnih izjav.

Za nakup kluba se je že dalj časa zanimal nekdanji glavni izvršni direktor Microsofta Steve Ballmer, ki bo zdaj moštvo lahko kupil za dve milijardi ameriških dolarjev. Obenem je sodnik odredil, da 80-letni mogotec ne more več, kot doslej, zavirati prodaje, saj je solastnica kluba njegova žena Shelly, ki se je za prodajo odločila že zdavnaj.

Komisar lige NBA Adam Silver je konec aprila Sterlinga udaril po žepu z 2,5 milijona dolarjev kazni in izključitvijo iz lige zavoljo rasističnih izjav, ki jih je posnela njegova spremljevalka V. Stiviano, obenem je komisar tudi sprožil postopek, s katerim so Sterlinga prisilili v prodajo kluba. Donaldova soproga, sicer polovična lastnica kolektiva, se je pred tedni o prodaji že dogovorila z Ballmerjem, Sterling pa je kuhal zamero in vložil tožbo proti ligi in Silverju.

Privolitev ostarelega mogotca v prodajo ni bila nujno potrebna, saj ga je soproga pred tem razglasila za neprištevnega in nato sama prevzela nadaljnja pogajanja. Vendar pa bi Sterling lahko zahteval, da ga ponovno obravnavajo kot prištevnega, tožbe pa bi se lahko vlekle v nedogled.