Mahkovic prvič na tuje: seli se v Igokeo

Slovenski košarkarski reprezentant (26 let, 201 cm, krilo) je bil zadnji dve sezoni član Uniona Olimpije.

Objavljeno
25. avgust 2016 08.07
lvi*Košarka
J. P.
J. P.

Ljubljana - Novi trener slovenskega košarkarskega prvoligaša Uniona Olimpije Gašper Okorn v igralskem kadru ne bo mogel več računati na 26-letnega in 201 centimeter visokega reprezentanta Blaža Mahkovica, ki si je že poiskal novega delodajalca. Seli se namreč v Bosno in Hercegovino k tamkajšnjemu predstavniku v regionalni ligi ABA, Igokei. Za krilnega igralca bo to prva izkušnja v tujini.

Kariero je namreč začel v domačem klubu, kranjskem Triglavu, od tam ga je pot za tri sezone vodila v sosednjo Škofjo Loko k moštvu LTHcast Mercator, med letoma 2012 in 2014 je bil član Heliosa, v zadnjih dveh sezonah pa si je kruh služil pri Unionu Olimpiji, pri kateri se je tudi dokončno uveljavil. Prestop za eno sezono je že potrdil tudi njegov zastopnik Pero Dujmović.

Mahkovic je sicer nekdanji članski B-reprezentant in eden od košarkarjev, ki so letos sodelovali na pripravah izbrane vrste A. V minuli sezoni je Kranjčan v ligi Nova KBM v povprečju dosegal po 5 točk in 1,4 skoka na dvoboj, dvakrat pa je zaigral tudi na slovenski tekmi vseh zvezd.