Predsednik Veber: Maljkovića bom prijavil disciplinski komisiji

Božidar Maljković je nahitro in brez pravega pojasnila zapustil klop Cedevite, sedaj mu grozijo sankcije.

Objavljeno
22. november 2012 16.30
Posodobljeno
22. november 2012 16.45
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Zagreb - Nepričakovan odstop Božidarja Maljkovića z mesta trenerja Cedevite še naprej buri duhove. Predsednik zagrebškega kluba Mladen Veber je danes razočarano pojasnjeval hrvaškim novinarjem, da gre za nedopustno potezo in bo slovenskega selektorja tudi prijavil klubski disciplinski komisiji.

»Nihče ne more samovoljno in brez pravega pojasnila zapustiti svoje delovno mesto. Prav zato sem se odločil za prijavo klubski disciplinski komisiji. Obstaja namreč klubski pravilnik, ki ga je potrebno spoštovati, v nasprotnem primeru sledijo finančne kazni,« je Veber med vrsticami razkril pravi razlog za tovrstno potezo. Jezo nad nenavadno potezo Maljkovića je izrazil tudi športni direktor kluba Matej Mamić, ki je prav tako dejal, da pričakujejo odškodnino.

Nobena skrivnost ni, da je Maljković v Cedeviti služil bajne zneske, po nekaterih informacijah bi v dveh sezonah skupaj z bonusi lahko zaslužil kar milijon evrov. Pri edinem hrvaškem prvoligašu sedaj očitno iščejo luknje v pogodbi oziroma pravilih, na podlagi katerih bi lahko privarčevali kar zajeten kupček denarja. Gre za denar, ki bi sicer končal v žepu trenerja Maljkovića.

Slednji je v kratki izjavi dejal, da je odstopil »zaradi izoliranosti in pomankanju podpore«, toda hrvaški mediji so v zadnjih dneh poročali, da sta za njegov odstop »kriva« hrvaška generala Ante Gotovina in Mladen Markaš. Del njegovih varovancev naj bi zaradi oprostilne sodbe mednarodnega sodišča v Haagu izpustil trening, še bolj sporna pa je trditev, da so neznanci grozili družini srbskega trenerja Maljkovića.

»Težko mi je sprejeti njegovo razlogo o pomanjkanju podpore. Mi smo poslovneži, ki so poskrbeli, da njegovi ekipi ni nikoli nič manjkalo. O vsemu smo odločali skupaj, igralci imajo redno izplačane plače. Takšno nešportno obnašanje mora biti kaznovano,« je še nekaj podrobnosti razkril Veber. Ob tem je tudi ostro zavrnil namige, da so igralci po sodbi haaškega sodišča na trening prišli vinjeni.

Kot zanimivost: glavni kandidati za novega trenerja Cedevite naj bi bili Svetislav Pešić, Aco Petrović in nekdanji strateg Olimpije in Krke Aleksandar Džikić, medtem ko naj bi Neven Spahija že zavrnil ponudbo iz Zagreba.