Miami izenačil na 1:1

Košarkarji Miami Heat so v drugi tekmi finala lige NBA premagali San Antonio Spurs s 103:84 in izenačil izid v zmagah na 1:1.

Objavljeno
10. junij 2013 09.32
Š. P., Delo.si; STA
Š. P., Delo.si; STA
Miami - Serija se zdaj seli na zahod, kjer bodo naslednje tri tekme.

Po nekoliko presenetljivem porazu na prvi tekmi (92:88) so aktualni prvaki v drugo vendarle uredili svoje vrste in suvereno prišli do izenačenja. Najboljši igralec lige LeBron James tudi tokrat ni bil povsem pravi (17 točk, 7 podaj), a je zadeval v odločilnih trenutkih. Devet točk je dosegel v zadnji četrtini, ko se je San Antonio trudil priti nazaj v igro po delnem izidu 14:3 ob koncu tretjega dela igre.

Najboljši strelec pri prvakih je bil tako Mario Chalmers z 19 točkami, Chris Bosh je zbral 12 točk in 10 skokov, Ray Allen pa je tekmo končal pri 13 točkah, poroča STA.

Na drugi strani je največ točk zabeležil Danny Green (17), na začetku sezone igralec Uniona Olimpije, Tim Duncan jih je zbral vsega devet in 11 skokov, Tony Parker, ki je blestel na prvi tekmi, pa je končal pri 13 točkah in petih izgubljenih žogah. Na prvi tekmi je San Antonio izgubil vsega štiri žoge, tokrat pa kar 16.