Miami odslovil Andersena in pripeljal Robertsa

Miami Heat so končali sodelovanje s Chrisom Andersenom in ga poslali v Memphis, okrepil pa jih je Brian Roberts.

Objavljeno
17. februar 2016 09.14
Posodobljeno
17. februar 2016 09.39
M. Ž.
M. Ž.

Miami - Severnoameriško košarkarsko moštvo Miami Heat, za katerega igrata Goran Dragić in Beno Udrih, je bilo udeleženo v menjavo igralcev, pri kateri sta sodelovali tudi ekipi Charlotte Hornets in Memphis Grizzlies.

Pri Miamiju so končali sodelovanje s 37-letnim centrom Chrisom Andersenom, ki je za klub igral od leta 2013 in mu istega leta pomagal do naslova, in ga poslali v Memphis.

Hkrati so poskrbeli tudi za prihod novega igralca, okrepil jih je branilec Charlotta Brian Roberts. Ta igra v svoji četrti sezoni v ligi NBA, za seboj ima 252 tekem, od tega 30 v tej sezoni, v kateri je za Charlotte v povprečju igral 11,1 minute, njegovo povprečje je 4,8 točke in 1 skok na tekmo.

»Chris Andersen je imel ključno vlogo pri našem naslovu leta 2013. Radi bi se mu zahvalili za njegov doprinos in mu želimo vse najboljše v prihodnosti. Briana Robertsa smo opazovali že dalj časa, ocenili smo, da moramo nujno okrepiti branilske vrste zaradi poškodbe Tylerja Johnsona,« je pojasnil predsednik Miamija Pat Riley.

V menjavo igralcev sta bila vpletena še Charlotte in Memphis. Slednji je poleg Andersena prejel še dva bodoča izbora Miamija v drugem krogu nabora, od Charlotta je dobil PJ Hairstona in dva izbora v drugem krogu nabora, v nasprotno stran pa je poslal Courtneyja Leeja.

Detroit se je okrepil s Harrisom

Ponoči sta si igralce izmenjala tudi Detroit in Orlando. Pri Detroitu so pridobili 23-letnega Tobiasa Harrisa, ki lahko igra na položaju krila ali krilnega centra, v Orlando pa sta se preselila branilec Brandon Jennings in krilo Ersan Iljasova.