Miami v Atlanto brez Bosha, ekipa čaka na informacije o njegovem stanju

Miami Heat bodo sezono nadaljevali v petek v Atlanti, kjer pa zaradi zdravstvenih težav ne bo Chrisa Bosha.

Objavljeno
18. februar 2016 11.03
M. Ž.
M. Ž.

Miami - Košarkarji Miamija so se po premoru zaradi vikenda All-Star začelo pripravljati na naslednjo tekmo rednega dela lige NBA, ki jo bodo igrali v noči s petka na soboto v Atlanti, pri tem pa ne gre brez zapletov. Do nadaljnega bo namreč odsoten prvi strelec moštva Chris Bosh, ki ima zdravstvene težave.

Boshevi problemi so se začeli tik pred začetkom vikenda vseh zvezd, na katerem bi moral sodelovati v metanju trojk in na glavni tekmi med vzhodno in zahodno konferenco. Miami je sporočil, da bo njegov košarkar izpustil vse aktivnosti zaradi poškodbe mečne mišice, zdaj pa ameriški mediji pišejo, da gre morebiti za resnejše težave.

Nekateri mediji ugibajo, da naj bi imel Bosh težave s krvnim strdkom v mečni mišici, zaradi česar bi bila sezona zanj že končana, kar pa zaenkrat ostaja le govorica. Pri svojih trditvah je šel najdlje The Associated Press, ki mu je uspelo izbrskati informacijo, da Bosh jemlje zdravila za redčenje krvi.

Chris Bosh se je v preteklosti že soočil s podobnimi težavami, saj so mu lani odkrili krvne strdke v pljučih, zaradi česar je moral izpustiti zadnjih trideset tekem pretekle sezone.

Ameriški košarkar je v tej sezoni v odlični formi in je z 19,1 točke na tekmo prvi strelec Miamija, ob tem pa ima še povprečje 7,4 skoka in 2,4 podaje na tekmo.

Miami je na petem mestu vzhodne konference (29-24), pred njim so Atlanta (31-24), Boston (32-23), Toronto (35-17) in Cleveland (38-14).