Mirotić v bolnišnici zaradi pretepa s soigralcem

Španski košarkarski reprezentant črnogorskih korenin je moral po udarcu, ki mu ga je prisolil Bobby Portis, v bolnišnico.

Objavljeno
18. oktober 2017 15.38
J. P.
J. P.

Chicago - V Črni gori rojeni španski košarkarski reprezentant Nikola Mirotić bo prisiljen izpustiti uvod nove sezone lige NBA. Razlog je nadvse banalen: na treningu Bikov iz Chicaga se je, kot poroča STA, zapletel v spor s soigralcem, mladim Američanom Bobbyjem Portisom, ki mu ni želel ostati dolžan, s pestjo je zamahnil proti njemu in mu pri tem zlomil dvoje obraznih kosti. Chicago bo sicer uvodni obračun nove sezone odigrali v noči z danes na jutri, ko bo gostoval v Torontu.

Šestindvajsetletni in 208 centimetrov visoki krilni center Mirotić se je zdajšnjemu delodajalcu pridružil leta 2014, onkraj »luže« se je preselil iz madridskega Reala. Nedavno je s Chicagom podpisal novo dveletno pogodbo, z 211-centimetrskim hrustom Portisom pa sta soigralca od predlani. »Nikola bo moral najbrž na operativni poseg, zaenkrat pa še ne vemo, koliko časa bo odsoten, verjetno nekaj tednov,« so sporočili iz kluba in pristavili, da bo oba »petelina« doletela tudi disciplinska kazen.