Mladega Sulejmanovića iz Olimpije zvabili v Barcelono

Union Olimpija si je sicer želela zadržati mladega Emirja Sulejmanovića, a je ta dobil mamljivo ponudbo iz Barcelone.

Objavljeno
10. julij 2013 16.08
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Ljubljana, Barcelona - Mladi košarkar Emir Sulejmanović, ki je minulo sezono nosil dres Uniona Olimpije, se bo preselil v Barcelono. Še ne 18-letni košarkar bo s katalonskim velikanom sklenil profesionalno pogodbo.

Union Olimpija je kot matični klub Sulejmanoviću sicer že pred časom ponudila podpis profesionalne pogodbe. »Ker smo si igralca resnično želeli zadržati, smo ponudbo pripravili po naših najboljših finančnih in športnih zmožnostih. Zlasti po plati športnega programa, ki bi Emirju nudil nosilno vlogo v EuroCupu, ligi ABA in ostalih tekmovanjih, smo prepričani, da bi bila Union Olimpija zanj v tem trenutku najboljša odločitev,« so zapisali na spletni strani Uniona Olimpije.

Igralec mora ob dopolnjenem 18. letu sam izraziti svojo voljo in se odločiti, kje bi želel nadaljevati kariero. V primeru izražene želje po prestopu, Unionu Olimpiji pripada odškodnina, saj Sulejmanovića z ljubljanskim klubom vendarle veže veljavna pogodba o igranju košarke in štipendiranju. Danes sta se kluba dokončno dogovorila za odškodnino in formalizacijo prestopa, so še zapisali pri ljubljanskem klubu.