Möderndorfer ostaja na predsednik Olimpije, dolg znaša 1,85 milijona evrov

Pri Unionu Olimpiji so podaljšali mandat predsednika Janija Möderndorferja. Klub ima še 1,85 milijona evrov dolga.

Objavljeno
24. junij 2015 12.29
Posodobljeno
24. junij 2015 12.58
rsi-Jani Moderndorfer
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - V prostorih dvorane Stožice je danes potekala skupščina Union Olimpije, na kateri so člani kluba soglasno sprejeli letno poročilo kluba in poročilo nadzornega odbora kluba za leto 2014 ter potrdili spremembe Statuta društva.

Ti so podaljšali mandat predsednika Janija Möderndorferja in potrdili štiriletne mandate članom upravnega odbora, ki ga sestavljajo Jernej Smisl (Pivovarna Union), Benjamin Jošar (Zavarovalnica Triglav), Damjan Kralj (BTC), Tomaž Jontes (Telekom Slovenije), Aleš Pogačnik, Janez Drvarič in direktor Matevž Zupančič.

Kot so sporočili iz ljubljanskega kluba, so odplačali vse kreditne obveznosti in imeli presežek prihodkov nad odhodki - ta je v letu 2014 znašal 750.585 evrov - imajo pa še 1,85 milijona evrov dolga.

»Klub je v letu 2014 realiziral za 3.471.346 evrov prihodkov in imel za 2.720.761 evrov odhodkov. Presežek prihodkov nad odhodki je tako v letu 2014 znašal 750.585 evrov, čisti presežek pa 639.475 evrov. Kratkoročne obveznosti so na dan 31. 12. 2014 znašale 2.480.290 evrov, od tega 410.782 evrov finančnih obveznosti iz naslova kredita, ki je bil dokončno odplačan v juniju 2015, 1.616.412 evrov ostaja neplačanih obveznosti do igralcev, trenerjev in dobaviteljev iz preteklih sezon, 195.753 evrov so znašale obveznosti iz naslova danih predujmov naših sponzorjev, 194.600 evrov je znašal dolg iz naslova DDV, 46.454 evrov davek od dohodka ter 16.289 evrov ostalih kratkoročnih obveznosti,« so razkrili v ljubljanskem klubu in dodali, da je po prejetih rednih sponzorskih sredstvih v letu 2015 točno stanje vsega klubskega dolga 8. junija 2015 1.850.000 evrov.

Möderndorfer: Klub išče zanesljivega partnerja v projektu za prihodnost

»O tem, da so za košarko v našem okolju težki časi, na tem mestu nima smisla izgubljati preveč časa. Splošno težki ekonomski situaciji za šport so v košarki svoje dodale še razprtije med krovnimi organizacijami, ki vsem skupaj lahko le škodijo. Ne glede na vse nam je pri Unionu Olimpiji v preteklem letu uspelo realizirati svoje poslovne cilje. V prihodnjem obdobju ostaja cilj popolno odplačilo preostanka klubskega dolga, ki je drastično znižan. Temelji za mlado slovensko ekipo so s prenovljenim trenerskim štabom in mladimi okrepitvami, ki so nam obljubile večletno zvestobo, že postavljeni. Kako daleč lahko sežemo z realnimi cilji in kako lahko ekipo še okrepimo, bo jasno nekoliko kasneje - ko bo dokončno formiran proračun in razporeditev sredstev za poplačilo zaostalih obveznosti, pa tudi ko bo dokončno jasna slika glede ustroja mednarodnih tekmovanj,« je pojasnil predsednik Olimpije Jani Möderndorfer in dodal, da so poslovnemu delu deloma sledili tudi na mednarodni športni ravni: »Moči pa je žal znova zmanjkalo v državnih tekmovanjih. Veseli nas, da ne glede na vse naši pokrovitelji ostajajo z nami v skorajda nespremenjeni zasedbi. Intenzivno pa se trudimo družini pokroviteljev dodati še kakšnega novega člana in zanesljivega partnerja v projektu za prihodnost.«

Postavljeni temelji za mlado slovensko ekipo

»V prihodnjem obdobju ostaja cilj popolno odplačilo preostanka klubskega dolga, ki je drastično znižan. Temelji za mlado slovensko ekipo so s prenovljenim trenerskim štabom in mladimi okrepitvami, ki so nam obljubile večletno zvestobo, že postavljeni. Kako daleč lahko sežemo z realnimi cilji in kako lahko ekipo še okrepimo, bo jasno nekoliko kasneje - ko bo dokončno formiran proračun in razporeditev sredstev za poplačilo zaostalih obveznosti, pa tudi ko bo dokončno jasna slika glede ustroja mednarodnih tekmovanj,« je še dejal prvi mož Olimpije.

Klub je spet skrbel tudi za humanitarno dejavnost, med drugim z Zmajevim srcem, lansko poletje pa so organizirali tudi Zmajčkov košarkarski tabor. Obljubljajo še, da bo kmalu na voljo tudi prenovljena klubska spletna stran s posebnim navijaškim centrom.