MOK nagradil Eurobasket 2013

Košarkarska zveza Slovenije je prejela priznanje za dobro organizacijo evropskega prvenstva 2013.

Objavljeno
16. december 2015 18.39
Eurobasket 2013 Slovenija - Italija
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Mednarodni olimpijski komite (MOK) je visoko priznanje odličnosti v športu in inovativnosti podelil Košarkarski zvezi Slovenije za izjemno organizacijo in izvedbo evropskega košarkarskega prvenstva 2013. Nagrado sta zdajšnji in nekdanji predsenik OKS Bogdan Gabrivec in Janez Kocijančič predsedniku KZS Mateju Erjavcu in izvršnemu direktorju Eurobasketa 2013 Alešu Križnarju podelila v uvodu 37. seje skupščine OKS - ZŠZ.

V obrazložitvi so navedli, da je KZS priznanje dobila za izjemno uspešno izvedbo EP v košarki pred dvema letoma. Uvedli so številne novosti in inovativne promocijske akcije. Tako so košarko prvič igrali v kraški jami, v Postojnski jami, na splavu, maskota Lipko je bila na Triglavu, ob velikem številu gledalcev pa se še sedaj kažejo dolgoročni pozitivni vplivi ne le na košarko, ampak na šport v državi nasploh.

»Prvenstvo Eurobasket 2013 so pri KZS izpeljali na najvišji ravni, s presežki na področju števila gledalcev, finančnih prihodkov in z dolgoročnimi učinki na razvoj košarke v Sloveniji. Prvenstvo je postavilo merila za vsa nadaljnja velika tekmovanja v Sloveniji,« so še zapisali.