Murić in Joksimović kapetana na tekmi zvezd

Glasovalci so največjo podporo namenili Zmagu Sagadinu, Alešu Pipanu, Edu Muriću in Nebojši Joksimoviću.

Objavljeno
17. december 2013 00.07
šipić košarka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Košarkarski navdušenci so z glasovanjem za postavi na tradicionalni članski tekmi zvezd (All Stars), ki bo 29. decembra v Grosupljem, odločili, da se bosta ekipi imenovali po reprezentančnih soigralcih Edu Muriću (Krka) in Nebojši Joksimoviću (Union Olimpija), ki sta prejela največ glasov, vodila pa ju bosta Zmago Sagadin (Helios) in Aleš Pipan (Union Olimpija).

Pri Košarkarski zvezi Slovenije so prejeli kar rekordnih 26.331 glasov. Za Sagadina se je odločilo kar 18.542 glasovalcev, za Pipana 15.610, Murića - ki je že drugo leto zapored dobil največjo podporo med igralci - je izbralo 12.759 košarkarskih privržencev, Joksimovića - na tekmi zvezd bo nastopil že tretjič - pa 8.828 navijačev.

Na tradicionalni košarkarski spektakel ob koncu leta je poleg obeh kapetanov neposredno uvrščena še osmerica igralcev, ki so prav tako dovolj številčno prepričali glasovalce: Davidas Gailius, Sasu Salin, Alen Omić (vsi Union Olimpija), Jaka Klobučar, Jasmin Hukić (oba Krka), Matic Rebec (Helios), Goran Jagodnik (Hopsi) in Ousman Senega Krubally (Grosuplje). Preostalih 14 igralcev in šest rezerv pa bosta določila trenerja.