Nabor NBA: Kanadčan prvi izbor, Dario Šarić dvanajsti

Cleveland se je podobno kot lani, ko je kot prvega izbral Anthonyja Bennetta, spet odločil za Kanadčana: Andrewa Wigginsa.

Objavljeno
27. junij 2014 09.40
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Brooklyn - Sinočnji nabor košarkarske lige NBA je minil brez presenečenj. Cleveland, ki je imel pravico prve izbire, se je odločil za Andrewa Wigginsa (Kansas) in s tem ponovil zgodbo iz prejšnje sezone, ko je kot prvega prav tako vzel Kanadčana - Anthonyja Bennetta. »Tisoče misli se mi trenutno podi po glavi. Sanje so se uresničile. O tem sem sanjaril še kot mali deček. Še zdaj ne morem verjeti, da je vse res,« je bil osupel 19-letni Wiggins, sicer sin nekdanjega igralca v NBA Mitchella Wigginsa in olimpijske šprinterke Marite Payne.

Ameriški krilni igralec Jabari Parker je bil drugi izbor Milwaukeeja, 213 centimetrov visoki kamerunski center Joel Embiid pa tretji Philadelphie. Evropski obrazi? Najvišje se je zavihtel 20-letni Hrvat Dario Šarić kot dvanajsti izbor Orlanda, ki pa ga je poslal v Philadelphio. Člana izbrane vrste BiH Jusufa Nurkića so kot šestnajstega vzeli Biki iz Chicaga, a so ga odstopili Denverju. Med Srbi pa je izstopal Bogdan Bogdanović kot 27. izbor Dragićevega Phoenixa. Slovencev na draftu ni bilo.