Nachbar MVP marca v španski ligi

V majici Seville se je izkazal predvsem v dvobojih s Joventutom (32 točk) in Gran Canario (23 točk).

Objavljeno
31. marec 2016 15.44
Eurobasket 2013 Slovenija - Francija
J. P.
J. P.

Madrid - Prekaljenega slovenskega košarkarja Boštjana Nachbarja je prvič v karieri doletela čast, da so ga izbrali za najboljšega igralca meseca v španskem prvoligaškem tekmovanju. Marca se je zelo izkazal s predstavami v majici klubskega delodajalca Seville, ki je resda šele na trinajstem mestu razredelnice, pred mesti, ki ne zagotavljajo več obstanka med elito, pa ima tri zmage naskoka.

Prekaljeni 35-letni krilni igralec in krilni center je marca, ko je njegova zasedba vpisala po dve zmagi in poraza, v povprečju dosegal po 19,5 točke na dvoboj, izstopal pa predvsem v obračunih s Joventutom Badalono (83:89), ko se je ustavil šele pri 32 točkah, in z Gran Canario Alena Omića (97:72), v katerem je prispeval 23 točk. Njegov statistični indeks je bil kar 21.

Ob tem je Korošec, dolgoletni reprezentant, vrnil udarec slovenskim novinarjem, ki so si ga sposodili po porazu z Murcio (76:80), ko ga je v uvodni četrtini spretno zavrtel tekmečev Argentinec Facundo Campazzo. »Nagrado MVP španske lige v marcu poklanjam tistim par slovenskim 'novinarjem', ki so baje zapisali, da sem čez vikend doživel 'sramoto kariere',« je čivknil Nachbar.