Nachbar okrepil Unics iz Kazana

Slovenski reprezentant Boštjan Nachbar se iz lige NBA vrača nazaj v Rusijo, kjer bo nosil dres Unics Kazana.

Objavljeno
16. januar 2012 14.06
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - V zadnjih tednih slovenskemu krilnemu košarkarju Boštjanu Nachbarju ni uspelo najti novega kluba v najmočnejši ligi na svetu, zato se je vrnil v Evropo, kjer bo do konca sezone branil barve ruskega Unics Kazana. Nachbar je bil ob začetku letošnje sezone NBA blizu prestopa v Charlotte, a do dogovora nato ni prišlo.

»Po krajšem premoru sem se odločil, da nadaljujem športno pot v Evroligi. Unics Kazan je dobro organiziran klub, ki igra na najvišjem nivoju, ima zelo dobro ekipo in uspešnega trenerja. Komaj čakam, da se pridružim igralcem in da zaigram na tekmah. Hvala vsem prijateljem in pristnim navijačem za vzpodbudne besede!,« je na svoji spletni strani zapisal »Boki«.

30-letni Nachbar bo prvo tekmo v dresu ruskega moštva odigral že v sredo, ko se bo Unics v evroligi pomeril z Fenerbahčejem, kjer igra tudi Gašper Vidmar. V ruskem državnem prvenstvu Unics trenutno zaseda sedmo mesto, a ima ob tem odigrani dve tekmi manj, precej bolj uspešni so v severno evropski ligi VZB, kjer so trenutno na prvem mestu.

Nachbar je v preteklosti že igral v Rusiji, saj je leta 2008 po šestih letih igranja v ligi NBA odšel v moskovski Dynamo, zadnji dve sezoni pa je igral za Efes Pilsen.