Nachbarjeva Barcelona za las prekratka

Branilec naslova v košarkarski evroligi, telavivski Maccabi, šele v končnici strl odpor Boštjana Nachbarja in soigralcev.

Objavljeno
16. januar 2015 00.05
BASKET-EURL-MACCABI TLV-FC BARCELONA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Tel Aviv - V derbiju tretjega kola drugega dela košarkarske evrolige je branilec naslova, telavivski Maccabi, pred domačimi privrženci v skupini E po infarktnem obračunu s 70:68 spravil na kolena Barcelono in se tako dokopal do druge zmage, Katalonce pa zadržal pri eni. V zadnji četrtini so gostje - šele petič na tekmi - vodili za točko (56:55), nato pa izraelskemu predstavniku dovolili doseči kar enajst točk zapovrstjo. Vseeno se je Barcelona v končnici še vrnila v igro, dvakrat znižala na -2, za kaj več pa ji je zmanjkalo časa.

V vrstah poražencev, pri katerih je bil z naskokom najbolj razpoložen Ante Tomić z 21 točkami, je Boštjan Nachbar v enajstih minutah, kolikor jih je prebil na parketu, zmogel pet točk (za dve 1:1, trojke 1:3), dodal še tri obrambne skoke in eno ukradeno žogo, privoščil pa si je tudi eno izgubljeno žogo. V vrstah Maccabija je četverica igralcev vpisala dvomestno število točk, najbolj razpoložen pa je bil Američan Jeremy Pargo z 20 točkami.