Namesto Velića Anzulović

Po četrtem zaporednem porazu v ligi ABA je novomeški košarkarski kolektiv Krka zamenjal trenerja.

Objavljeno
18. januar 2016 22.28
J. P.
J. P.

Novo mesto - Hrvaški košarkarski strokovnjak Ivan Velić ni več trener slovenskega prvoligaša in zastopnika v regionalni ligi ABA Krke. Klub je namreč s 43-letnim strategom, ki je izpraznjen stolček zasedel junija lani po slovesu Aleksandra Džikića, sporazumno prekinil pogodbo. Nasledil ga bo dosedanji pomočnik Vladimir Anzulović, njegovega asistenta pa bo vodstvo kolektiva izbralo v prihodnjih dneh.

Anzulović novomeškim ljubiteljem košarke ni neznano ime, saj je s Krko sodeloval že v preteklosti, nato dve sezoni kot glavni trener uspešno vodil hrvaškega prvoligaša Kvarner, predlani pa se vrnil v Slovenijo in prevzel Krkine mlajše selekcije in člansko moštvo Črnomlja.

Novomeščani trenutno kot najboljši med tremi slovenskimi predstavniki držijo deseto mesto razpredelnice lige ABA, vendar pa so nazadnje nanizali štiri zaporedne poraze, v soboto še proti sosedu na lestvici Partizanu. Krko v sredo čaka četrti dvoboj drugega dela evropskega pokala FIBA, na gostovanju pri izraelskem Maccabiju Lezu bo skušala vpisati drugo zmago.