Nastop Udriha na EuroBasketu visi v zraku

Slovenski NBA-jevec Beno Udrih pravi, da zaradi podpisa pogodbe in preteklosti še vedno nekoliko dvomi o reprezentanci.

Objavljeno
20. februar 2013 09.06
BKN-155409806
Sebastijan Kopušar, New York
Sebastijan Kopušar, New York

New York – Klub Bena Udriha Milwuakee Bucks je včeraj po napeti tekmi v podaljšku s 113:111 izgubil proti domačim Brooklyn Netsom. Slovenski reprezentant je na parketu preživel manjši del tekme, po njej pa jasno povedal, da ni zadovoljen s svojim položajem v klubu. Precej bolj negotovo je opisal tudi verjetnost nastopa na septembrskem evropskem prvenstvu v Sloveniji.

Tako, kot je napovedal že selektor Božidar Maljković, je na prvem mestu vprašanje podpisa nove pogodbe, ali s sedanjim klubom ali pa prestop v drugega. »Če nimam pogodbe, vsekakor ne bom igral,« je bil sinoči jasen Udrih. Pri čemer njegov odgovor ni zvenel le kot možnost morebitne zamude na priprave, kot je napovedalo vodstvo slovenske reprezentance, ampak kot sporočilo, da mora najprej poskrbeti za svojo kariero.

Njegovo ime je na vrhu ugibanj, koga bi Milwuakee lahko prodal že v zimskem prestopnem roku, ki se konča v četrtek. Udrih po mnenju nekaterih ameriških športnih novinarjev velja za solidnega obrambnega igralca in kljub nekoliko slabši statistiki v zadnjih tekmah ga štejejo za pomembno okrepitev s klopi. Prav ta naj bi bila ena od glavnih prednosti kluba v boju za letošnjo končnico. Poleg tega se njegova 7,8 milijona dolarjev vredna letna pogodba konec sezone izteče, kar je še ena od prednosti pri morebitni prodaji.

»Ne vem, kaj bo četrtek, upam pa na spremembe,« je sinoči poudaril slovenski branilec, očitno nezadovoljen z vlogo, ki mu jo namenja trener Jim Boylan. Po Udrihovih besedah se še vedno čuti sposobnega igrati na vrhunski ravni, vendar pa meni, da nima dovolj priložnosti na parketu. Tako je kljub svoji najboljši sezoni v karieri (2010/2011) pri Sacramento Kingsih po prihodu v Milwuakee pod taktirko trenerja Scotta Skilesa obsedel na klopi, njegov pomočnik Boylan, ki ga je januarja zamenjal, pa tega ni spremenil.

Zato Udrih poudarja, da če po četrtku ostaja v klubu, bo julija bolj kot o reprezentančnem dresu razmišljal predvsem o podpisu nove pogodbe. Tudi zaradi nevarnosti poškodb, ki jih prinašajo priprave in igra na evropskem prvenstvu. Poleg tega je dal vedeti, da še ni pozabil na vse zamere iz preteklosti. »Maljkoviću sem povedal, da sem pripravljen zaigrati. A v Sloveniji je vedno težava, da nikoli ni od vsega začetka dorečeno, kdo so nosilci igre. Mislim pa, da imamo nekaj igralcev, ki se jim ni treba dokazovati.«