NBA: Allen okrepil prvake s Floride, Lin novi član Houstona

Nekdanji član Bostona Ray Allen je podpisal pogodbo z moštvom Miami Heat.

Objavljeno
07. julij 2012 07.41
Posodobljeno
07. julij 2012 08.00
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Miami - Aktualni prvaki lige NBA, košarkarji Miami Heat, v prestopnem roku ne počivajo. Tako so v noči s petka na soboto sporočili novico, da so se okrepili s 36-letnim Rayem Allenom.

Nekdanji član moštva Boston Celtics je znan predvsem po natančnih metih z razdalje, saj je v svoji karieri dosegel kar 2718 trojk, kar je rekord lige. Allen je k Bostonu prišel v sezoni 2007/08 iz Seattla in nato v prvi sezoni osvojil šampionski prstan, potem ko so Kelti v finalu s 4:2 premagali Los Angeles Lakerse.

Če se športniki pogosto odločajo za menjavo kluba predvsem zaradi finančnih razlogov, pa to ne velja za Allena.Ta je namreč sprejel ponudbo Miamija, ki mu bo v treh letih prinesla 9,5 milijona dolarjev, kar je dvakrat manj, kot bi lahko zaslužil pri Keltih. Izkušeni košarkar bo s svojim prihodom še povečal zvezdniško sestavo moštva s Floride, na čelu z veliko trojko, ki jo predstavljajo Dwyane Wade, LeBron James in Chris Bosh.

Lastnik Miamija Micky Arison je na socialnem omrežju twitter že pozdravil prihod novega člana. »V Londonu je ura pol treh zjutraj in pravkrar so me zbudili s prekrasno novico. Dobrodošel v družino številka 20,« je napissal Arison. Pri aktualnih prvakih pa še niso končali s sestavo moštva, saj se bodo v kratkem sestali tudi z Marcusom Cambyjem in Rashardom Lewisom.

Na drugi strani so bili zelo dejavni tudi Kelti, ki so podaljšali pogodbo s Kevinom Garnettom in Brandomom Bassom, v svoje vrste pa pripeljali tudi Jasona Terryja iz Dallasa.

Lin iz New Yorka v Houston

Po poročanju ameriških medijev, naj bi se Jeremy Lin, član New York Knicks, preselil k nekdanjim delodajalcem Gorana Dragiča, Houston Rockets.

Ekipe v ligi NBA sicer pogodb s prostimi igralci ne smejo podpisovati pred 11. julijem, vendar Houston Chronicle piše, da je Lin sprejel ponudbo moštva, ki mu bo v štirih sezonah nanesla 28,8 milijona dolarjev.