NBA: Američani dobili tekmo vzhajajočih zvezd (VIDEO)

V ligi NBA je v okviru All-Star vikenda potekala tekma vzhajajočih zvezd, na kateri so ZDA premagale preostali svet s 157:154.

M. Ž.
sob, 13.02.2016, 08:27

Toronto - V severnoameriški ligi NBA je trenutno vse v znamenju vikenda All-Star. Ponoči so se predstavile vzhajajoče zvezde lige, selekcija ZDA pa je bila s 157:154 boljša od selekcije preostalega sveta (vrhunci v spodnjem videu).

Za najkoristnejšega igralca je bil izbran Američan Zach LaVine, ki se je predstavil z raznovrstnimi zabijanji in na koncu vknjižil 30 točk, 7 skokov in 4 podaje. Igralec Minnesote bo danes branil naslov na tekmi v zabijanju. Če bo pri tem uspešen, se bo pridružil Michaelu Jordanu, Jasonu Richardsonu in Natu Robinsonu, ki so do zdaj edini dobili lovoriko za najboljše zabijanje dve leti po vrsti.

Pri selekciji preostalega sveta sta bila najučinkovitejša Kristaps Porzingis in Emmanuel Mudiay s po 30 točkami.

Ta tekmi vzhajajočih zvezd so prvi polčas dobili Američani z 88:79. Selekcija Združenih držav Amerike je tudi v drugem polčasu narekovala ritem in vodila za največ 14 točk (105:91), njihovi nasprotniki pa so se jim v zadnji minuti približali na tri točke (148:151). Za ameriško zasedbo je bilo nato ključno izvajanje prostih metov Jordana Clarksona, ki je v razmaku enajstih sekund zadel vse štiri poskuse in svojemu moštu priboril pet točk naskoka (155:150), česar nasprotniki niso mogli izničiti.

Sobotni spored vikenda vseh zvezd prinaša tekmovanja v metanju trojk, zabijanju in spretnosti.

Bosh brez tekme vseh zvezd

Vrhunec vikenda All-Star bo nedeljska tekma vseh zvezd. Ta bo minila brez zvezdnika Miamija Chrisa Bosha, ki si je poškodoval desno mečno mišico.

Bosha bo na sobotnem tekmovanju v metanju trojk zamenjal CJ McCollum iz Portlanda, na tekmi vseh zvezd pa bo njegovo mesto v selekciji vzhodne konference zapolnil Al Horford iz Atlante.

Rezultat tekme vzhajajočih zvezd

Ekipa Združenih držav Amerike - ekipa preostalega sveta 157:154

(LaVine 30, Clarkson 25, Booker 23, Russell 22, Towns 18, Okafor 13, Parker 12, Hood 11, Smart 3; Porzingis in Mudiay po 30, Wiggins 29, Hezonja 19, Powell, Capela in Jokić po 12, Bogdanović 6, Neto in Lyles po 2)

Prijavi sovražni govor