NBA: Anthonyjev in Porzingisov šov prinesel zmago New Yorku (VIDEO)

Moštvo New York Knicks je v Madison Square Gardnu s 100:88 ugnalo Milwaukee Bucks, Saša Vujačić ni igral.

Objavljeno
10. januar 2016 22.45
Posodobljeno
11. januar 2016 06.13
NBA/
G. L.
G. L.

New York - Po zadnjem naboru novincev v ligi NBA so navijači New York Knicks z mešanimi občutki sprejeli latvijskega orjaka Kristapsa Porzingisa, ki so ga Newyorčani izbrali kot četrtega po vrsti. Mladenič je dvomljivcem hitro zaprl usta in se izkazal kot zadetek v polno. Ob Carmelu Anthonyju je imel ključno vlogo v svoji ekipi tudi danes, ko so Kratkohlačniki s 100:88 ugnali Milwaukee Bucks. Saša Vujačić spet ni dobil priložnosti za igro.

20-letni Porzingis je bil s 15 točkami, šestimi skoki in petimi blokadami drugi najučinkovitejši Newyorčan, boljši od njega je bil le Anthony, ki je dosegel 24 točk, 10 skokov in osem asistenc ter za las zgrešil trojnega dvojčka. Glavna zvezda vrhuncev dvoboja (spodaj) z Milwaukeejem je bil kljub temu mlajši Latvijec, ki je blestel za atraktivnimi blokadami in zabijanji, zlasti tistim v tretji četrtini, s katerim je prednost domačih povišal na 12 točk (60:48). Za piko na i svoji predstavi je v zadnji četrtini zadel še trojko z velike oddaljenosti in svoje moštvo popeljal do neulovljive prednosti (97:81).

»Njegova igra je zelo raznolika, kar nam je oteževalo delo. V napadu zadeva trojke, v obrambi deli blokade. Naša igra temelji na doseganju košev iz rakete, a nam je danes to onemogočal,« je svojega leto dni mlajšega tekmeca pohvalil Grk Giannis Antetokounmpo, ki je danes dosegel osem točk in 10 skokov. Izmed njegovih soigralcev sta bila najuspešnejša Greg Monroe (28 točk, 10 skokov) in Khris Middleton z 20 točkami, kar pa Milwaukeeju ni pretirano pomagalo proti razpoloženim Kratkohlačnikom.

Ti so se po igrišču razleteli zlasti v tretji četrtini, ki so jo dobili s kar 31:19 in nakazali, da se moštvu Jasona Kidda, ki je pred nedavnim prestal operacijo in si je tekmo ogledal s stranskega tira, danes obeta še tretji poraz na zadnjih štirih tekmah.

Newyorčani so dosegli svojo 19. zmago, s katero so na 10. mestu vzhodne konference, slabše se pred nadaljevanjem sezone piše trinajstouvrščenemu Milwaukeeju, ki ima po novem 15 zmag in že 24 porazov.

Knicks se bodo v noči na sredo doma udarili še s Chicagom, Bucks pa bodo isti dan gostili Boston.

Izidi:

Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 114:111 - podaljšek

Minnesota Timberwolves - Dallas Mavericks 87:93

Memphis Grizzlies - Boston Celtics 101:98

Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers 85:95

Houston Rockets - Indiana Pacers 107:103 - podaljšek

New York Knicks - Milwaukee Bucks 100:88
(Saša Vujačić: po odločitvi trenerja ni igral za New York)

Denver Nuggets - Charlotte Hornets 95:92

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 115:110

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 74:86