NBA: Atlanta prvič preskočila Boston

V košarkarski ligi NBA se vse bolj redčijo kandidati za končni naslov. V polfinalu vzhodne konference se bosta pomerila Cleveland in Atlanta.

Objavljeno
29. april 2016 10.13
A.V., STA
A.V., STA
Boston - Košarkarji Atlanta Hawks so se uvrstili v 2. krog končnice severnoameriške lige NBA, potem ko so v gosteh s 104:92 premagali Boston Celtics. Napredovali so s skupnim izidom 4:2 v zmagah. V 2. krogu končnice jih čakajo Cleveland Cavaliers.

Paul Millsap je pri zmagovalcih zbral 17 točk in osem skokov, Al Horford in Kent Bazemore pa sta dodala po 15 točk za prvo zmago v končnicah proti Bostonu po finalu leta 1958, takrat so Boston ugnali še St. Louis Hawks.

"Dobro, da smo jih končno premagali. Občutek je res dober," je dejal Jeff Teague, ki je v dresu Atlante izgubil proti Bostonu v 1. krogu končnice leta 2012. Tokrat so Hawks na tekmi vodili že za 28 točk, dvoboj pa so na svojo stran dokončno prevesili z 39 točkami v tretji četrtini.

Pri Bostonu, ki je že tretjič zapovrstjo izpadel v 1. krogu "play-offa", je bil najboljši Isaiah Thomas s 25 točkami in desetimi podajami.

Liga NBA
končnica, 1. krog:
- vzhodna konferenca:

Boston Celtics - Atlanta Hawks 92:104
(Atlanta se je s 4:2 v zmagah uvrstila v 2. krog)