NBA: Beno Udrih praznih rok

Nesojeni slovenski košarkarski reprezentant v pripravljalnem dvoboju s Charlottom prispeval 2 točki, 3 skoke in 2 podaji.

Objavljeno
26. oktober 2013 14.11
NBA/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Slovenski košarkar in nesojeni reprezentant Beno Udrih je v pripravljalnem dvoboju pred skorajšnjim začetkom nove sezone NBA ostal praznih rok. Njegovo moštvo New York Knicks je moralo namreč priznati premoč ekipi Charlotte Bobcats (83:85), izkušeni Šempetrčan je začel na klopi, nato pa na parketu prebil osem minut in pol. V tem času je prispeval dve točki in dodal tri skoke in dve podaji. Najučinkovitejši pri zmagovalcih je bil sicer Josh McRoberts z 19 točkami (met iz igre 8:13) in devetimi skoki, pri poražencih pa Iman Shumpert (16 točk, 5 skokov). V dresu Charlotta je blestel še center Bismack Biyombo, ki je zbral kar neverjetnih 20 (!) skokov. Moštvo New Yorka sicer začenja sezono NBA v sredo z dvobojem z zasedbo Milwaukee Bucks.

Med devetimi pripravljalnimi obračuni je bil daleč najkrajši tisti med Milwaukeejem in Torontom, saj so sodniki po posvetu z obema moštvoma že sredi uvodne četrtine prekinili igro in odpovedali tekmo zaradi nevarno drsečega novega parketa v dvorani.