NBA: Bojevniki le še korak do raja (VIDEO)

Košarkarji Golden Stata so tudi na gostovanju odpravili Cleveland (118:113) in v finalni seriji vodijo že s 3:0.

Objavljeno
08. junij 2017 08.58
J. P.
J. P.

Cleveland - Zgolj še eno zmago potrebujejo košarkarji moštva Golden State Warriors za vrnitev šampionske lovorike lige NBA v Oakland. Po dveh zelo prepričljivih uspehih na domačem parketu so bili tudi v tretjem obračunu finalne serije boljši od branilca naslova Clevelanda, le da so imeli na gostovanju v dvorani Quicken Loans Arena več dela in so se pred 20.562 gledalci do zmage s 118:113 dokopali šele v zadnji četrtini. Tudi četrti, morda že odločilni dvoboj bo v Clevelandu in sicer v noči na soboto. Če bodo Bojevniki zmagali tudi v njem, se bodo skozi celotno končnico sprehodili celo brez poraza ob kar šestnajstih zmagah v žepu.

Sinočnji uspeh pa zanje ni bil samoumeven. Resda so na prvi odmor odnesli sedem točk naskoka in bili ob koncu prvega polčasa še šest točk spredaj, vendar pa Konjeniki ob bučni podpori s tribun niso želeli kapitulirati brez boja. Tretja četrtina je bila njihova, tik pred koncem so z delnim izidom 6:0 pobegnili za sedem točk in bili nato v prednosti vse do končnice obračuna. Vodili so še s 113:107, nato pa v zadnjih debelih treh minutah niso več zadeli, tekmecu pa so dovolili, da je z enajstimi zaporednimi točkami švignil mimo in tekmo zmagovito spravil pod streho. Petnajst zaporednih zmag Golden Stata je največ v končnici katerega koli od štirih vodilnih ekipnih športov onkraj »luže«.

Še tretjič v finalni seriji je bil nosilec uspeha Kevin Durant, ki je z Bojevniki pred sezono podpisal pogodbo izključno z enim namenom - dokopati se do šampionskega pasu. V prvi finalni tekmi je prispeval 38 točk, v drugi 33, sinoči 31, od tega kar 14 v zadnji četrtini, tudi ključno trojko tri četrt minute pred koncem. Dodal je še osem skokov in štiri asistence, uspešna sta bila še Klay Thompson s 30 točkami, od tega šestimi trojkami, in Stephen Curry z dvojnim dvojčkom za 26 točk in 13 skokov. Poraženci so leteli zgolj na krilih LeBrona Jamesa, ki mu je ena podaja zmanjkala do trojnega dvojčka (39 točk, 11 skokov, 9 asistenc), in Kyrieja Irvinga (38 točk), ki pa je obupno metal z razdalje - 0:7.