NBA: brez Dragića in Udriha Vročica vnovič nebogljena (VIDEO)

Košarkarji Miamija so morali na kolena šestič v zadnjih osmih dvobojih, tokrat pred Milwaukeejem (79:91).

Objavljeno
20. januar 2016 07.44
SPO-BKO-BKN-MILWAUKEE-BUCKS-V-MIAMI-HEAT
J. P.
J. P.

Miami - Košarkarji Miamija so v zadnjih tednih padli v rezultatsko krizo, ki je ni mogla prekiniti niti selitev v domačo dvorano AmericanAirlines Arena po kar šestih zaporednih gostovanjih. Sinoči so vpisali že šesti poraz v zadnjih osmih obračunih, z 91:79 je bila boljša zasedba Milwaukeeja, ki je bila uspešna že tretjič zapored. Miami je s 23 zmagami in 19 porazi šesti na razpredelnici vzhodne konference lige NBA.

Gostitelji so vodili le dvakrat v celem dvoboju, obakrat za točko v drugi četrtini, nazadnje z 32:31. Tedaj so škarje in platno v svoje roke prevzeli igralci Milwaukeeja, ki so že na glavni odmor odnesli zelo udobnih deset točk naskoka (49:39), v nadaljevanju pa razliko skrbno čuvali. V tretjem delu so jo z delnim izidom 18:2 še izdatno oplemenitili, celo do +22, v zadnjem pa poskrbeli, da se ni več stalila pod deset točk.

Vročica je poslednji napad uprizorila prepozno, v zadnjih štirih minutah je resda zmogla devet točk zapovrstjo, medtem ko tekmeci niso več zadeli, a kaj, ko je njen juriš neusmiljeno zaustavila sirena. Na parketu se je močno poznala odsotnost štirih igralcev, med njimi tudi obeh slovenskih organizatorjev igre, poškodovanih Gorana Dragića in Bena Udriha. Prvi je zavoljo poškodbe leve mečne mišice manjkal že četrtič zapovrstjo, kar je več, kot so si sprva nadejali v klubu; drugi, ki čuti bolečine v vratu, pa je izpustil drugo zaporedno tekmo.

Miami, ki so ga s tribun spremljale številne športne legende (denimo Floyd Mayweather, Alex Rodriguez in Juan Pierre), je četrtič zapored dosegel manj kot sto točk, drugič zapovrstjo pa celo manj kot 80 točk. Najučinkovitejša sta sinoči sicer bila s po 23 točkami Chris Bosh in Hassan Whiteside, ki je za nameček prispeval še 18 skokov, medtem ko sta pri zmagovalcih izstopala Khris Middleton z 22 točkami in center Greg Monroe z dvojnim dvojčkom za 15 točk in 10 skokov. Zasedbo Miamija zdaj spet čaka niz petih zaporednih gostovanj, naslednjič se bo domačim navijačem predstavila šele prvi dan februarja.

IZIDI LIGE NBA
Miami Heat : Milwaukee Bucks 79:91 (Goran Dragić in Beno Udrih zaradi poškodb nista igrala)
New Orleans Pelicans : Minnesota Timberwolves 114:99
Denver Nuggets : Oklahoma City Thunder 104:110
Phoenix Suns : Indiana Pacers 94:97