NBA: brez Dragića Miami nebogljen (VIDEO)

Košarkarji Miamija, pri katerih je Beno Udrih našel mesto v začetni peterki, so pokleknili pred LA Clippers (90:104).

Objavljeno
14. januar 2016 08.18
Heat Clippers Basketball
J. P.
J. P.

Los Angeles - Košarkarji Miamija so brez slovenskega asa Gorana Dragića očitno povsem nebogljeni. Ljubljančan bo moral zaradi poškodbe leve mečne mišice počivati vsaj tri tekme in se bo v najboljšem primeru vrnil prihodnji torek proti Milwaukeeju, očitno pa je, da se bo od poškodb že tako precej razjedeni Vročici njegova odsotnost še kako poznala. Miami je namreč na sinočnjem gostovanju v ligi NBA pri moštvu Los Angeles Clippers prepričljivo klonil (90:104), kar se mu je zgodilo že tretjič zapovrstjo, medtem ko je tekmec, ki je ta čas v izjemni formi, vpisal že deseto zaporedno zmago.

Le uvodna četrtina je bila v domeni Miamija, ki je na prvi odmor odnesel udobnih osem točk zaloge in jo nato oplemenitil že do +16 (47:31), zatem pa je začela kopneti. Gostje so nazadnje vodili z 52:51, nato pa dovolili, da so na parketu dvorane Staples Center zagospodarili domači, ki so si že do konca tretje četrtine zagotovili deset točk naskoka (79:69), v končnici pa zmago zgolj še potrdili. Pri Los Angelesu, ki je zadel kar enajst trojk (iz 25 poskusov), je 19 točk prispeval center Cole Aldrich, medtem ko je Chris Paul vpisal dvojni dvojček za 15 točk in 12 asistenc. Pri poražencih, ki so zmogli kar 44 skokov v obrambi, je bil najbolj pri metu rezervist Gerald Green (19 točk), mesto v začetni peterki pa je po dolgem času našel tudi slovenski as Beno Udrih in v 28 minutah in pol na parketu vknjižil 8 točk (za dve 1:4, trojke 2:3), tri podaje in dve izgubljeni žogi.

Goran Dagić bo izpustil vsaj tri tekme. Foto: Ben Margot/AP.

 

Tudi Katkohlačniki neuspešni

Košarkarji New Yorka pa niso znali izkoristiti in še poglobiti rezultatske krize Brooklyna, ki je nanizal pet zaporednih rezultatov, sinoči pa si je le opomogel z domačo zmago s 110:104. Dvoboj je bil večinoma izenačen, čeravno je vsaj uvodoma dišalo po tem, da jo bodo Kratkohlačniki slabo odnesli, saj so na prvi odmor odšli z devetimi točkami zaostanka. Nato se je razlika začela topiti, že sredi drugega dela so bili gostje rahlo spredaj, v zadnjo četrtino pa so prav tako vstopili s točko zaloge. Rezultat je bil nazadnje poravnan pri 92:92, nato pa je Brooklyn pritisnil na plin in končal črno serijo desetih zaporednih porazov na parketu domače dvorane Barclays Center, vpisal pa svojo enajsto zmago v sezoni. New York ostaja pri dvajsetih.

Poraženci so se morali znajti brez svojega prvega strelca, poškodovanega Carmela Anthonyja, namesto njega se je izkazal rezervist Derrick Williams, ki je z 31 točkami izenačil osebni rekord v ligi NBA. Latvijec Kristaps Porzingis se je veselil dvojnega dvojčka za 12 točk in 10 skokov, nekaj malega priložnosti za dokazovanje pa je tokrat dobil tudi slovenski predstavnik Saša Vujačič, ki pa v treh minutah in pol na parketu svoje statistike - z izjemo ene izgubljene žoge in enega zgrešenega poskusa trojke - ni obogatil. Pri zmagovalcih, ki so z razdalje metali 9:17 (od tega Bojan Bogdanović 4:5), sta sicer izstopala Brook Lopez z 20 točkami in Thaddeus Young z 19 točkami in 11 skoki.

IZIDI LIGE NBA

Los Angeles Clippers : Miami Heat 104:90 (Beno Udrih 8 točk - za dve 1:4, trojke 2:3, 3 podaje, 2 izgubljeni žogi v 28 minutah, Goran Dragić ni igral)

Brooklyn Nets : New York Knicks 110:104 (Saša Vujačič 0 točk - za tri 0:1 in 1 izgubljena žoga v 4 minutah)

Charlotte Hornets : Atlanta Hawks 107:84
Washington Wizards : Milwaukee Bucks 106:101
Boston Celtics : Indiana Pacers 103:94
Houston Rockets : Minnesota Timberwolves 107:104
Oklahoma City Thunder : Dallas Mavericks 108:89
Denver Nuggets : Golden State Warriors 112:110
Portland Trail Blazers : Utah Jazz 99:85
Sacramento Kings : New Orleans Pelicans 97:109