NBA: brez Dragića poraz Miamija (VIDEO)

Zdesetkana košarkarska Vročica je ostala praznih rok na gostovanju pri Houstonu, ki je bil boljši z 99:90.

Objavljeno
23. januar 2018 09.33
J. P.
J. P.

Houston - Že pred sinočnjim dvobojem lige NBA, gostovanjem v Houstonu, je trener košarkarjev Miamija Erik Spoelstra razkril, da na drugi zaporedni tekmi ne bo računal na zlatega slovenskega asa Gorana Dragića, ki si je minuli teden poškodoval levo koleno in zato, bolj kot ne preventivno, raje počiva. »Oba s Tylerjem Johnsonom, ki okreva z zvitim gležnjem, dobro napredujeta in sta dopoldne pred tekmo že lahko bila na parketu, toda po prilagojenem programu. Obema torej dobro kaže, toda nocoj zaigrala še ne bosta,« je trener pojasnil pred obračunom, ki se je pred 18.055 gledalci v dvorani Toyota Center končal z zmago Houstona z 99:90.

Da je mera polna, je moral včeraj na operacijo gležnja tudi Dion Waiters, ki je v minuli sezoni povprečno prispeval po (skoraj) 16 točk na dvoboj. Kljub vsem težavam je Vročica sinoči začela navdahnjeno in si že v uvodni četrtini zagotovila 14 točk naskoka (26:12), na glavni odmor pa odnesla štiri točke prednosti. Tehtnica se je začela na domačo stran nagibati v tretjem delu, dokončno pa je bila tekma odločena šele v končnici. Po izidu 88:88 so namreč gostje dosegli le še dve točki, medtem ko so jih zadnjih osem prispevale Rakete. James Harden je prispeval 28 točk, od tega pet trojk, pri poražencih pa se je izkazal Hassan Whiteside z dvojnim dvojčkom za 22 točk in 13 skokov.

Miami tako nadaljuje toplo-hladni niz, v katerem je dvakrat zmagal in trikrat izgubil, pred tem pa je bil neporažen kar sedemkrat zapovrstjo. Doseženih 90 točk je izenačenje petega najslabšega napadalnega učinka moštva v tej sezoni, vseeno pa je zasedba zadržala četrto mesto na razpredelnici vzhodne konference, medtem ko Houston s tretjim zaporednim uspehom ostaja drugi na zahodu, zgolj za prvakom Golden Statom. Zdaj Vročico šele v noči na petek čaka vrnitev na domač parket, v goste bo prišla zasedba Sacramenta, ki je z zgolj trinajstimi zmagami najmanj prepričljiva med vsemi v ligi, skušala pa bo prekiniti niz osmih zaporednih porazov.

IZIDI LIGE NBA

Houston Rockets : Miami Heat 99:90 (Goran Dragić ni igral)
Charlotte Hornets : Sacramento Kings 112:107
Atlanta Hawks : Utah Jazz 104:90
Memphis Grizzlies : Philadelphia 76ers 105:101
Milwaukee Bucks : Phoenix Suns 109:105
New Orleans Pelicans : Chicago Bullls 132:128 - po podaljšku
Dallas Mavericks : Washington Wizards 98:75
Denver Nuggets : Portland Trail Blazers 104:101
Los Angeles Clippers : Minnesota Timberwolves 118:126