NBA: brez Duranta Bojevniki neprepričljivi (VIDEO)

Vodilno moštvo košarkarske lige NBA, Golden State, do drugega zaporednega poraza, Biki so bili boljši s 94:87.

Objavljeno
03. marec 2017 06.20
NBA/
J. P.
J. P.

Chicago - Hitro se je pokazalo, da so košarkarji Golden Stata, sicer vodilne zasedbe lige NBA, ki si je edina v tej sezoni že zagotovila končnico, brez zvezdnika Kevina Duranta povsem druga ekipa kakor z njim. Kot je znano, si je 28-letni krilni igralec natrgal kolenske vezi in se bo, po najbolj optimističnem scenariju, vrnil ob koncu rednega dela ali začetku izločilnih bojev.

In Bojevniki so brez njegove pomoči sinoči že drugič zapovrstjo izgubili. Potem ko so morali predvčerajšnjim priznati premoč Washingtonu (108:112) - Durant je šel poškodovan s parketa že po minuti in pol -, se danes sklonjenih glav vračajo tudi z gostovanja v United Centru. Zasedba Chicaga jih je namreč pred kar 22.253 gledalci odpravila s 94:87, s čimer se je obdržala v varnih vodah glede napredovanja v končnico, drži namreč šesto mesto na razpredelnici vzhodne konference.

Biki so bili uspešni še petič v zadnjih šestih obračunih, tokrat pa so se prebudili šele sredi tretje četrtine. Dotlej so namreč povečini vodili gostje, največ za deset točk, delni izid pa 10:0 pa je domačim vendarle zagotovil prednost (71:65), ki je niso več izpustili iz rok. Resda je David West pet minut in tri četrt pred koncem Golden State spet popeljal v vodstvo (85:84), na kar pa je moštvo Chicaga odgovorilo s sedmimi zaporednimi točkami in tehtnico dokončno nagnilo na svojo stran.

V vrstah zmagovalcev velja izpostaviti 22 točk Jimmyja Butlerja in dvojni dvojček Bobbyja Portisa za 17 točk in 13 skokov, pri poražencih, ki so zadeli zgolj vsak peti poskus trojke (6:30), pa sta prva strelca Stephen Curry in Klay Thompson resda prispevala 23 oziroma 13 točk, toda iz igre skupaj metala obupnih 15:49. Bojevniki so sicer pred tekmo v svoje vrste zvabili povratnika Matta Barnesa, ki je pred tem v sezoni nosil majico Sacramenta. 

IZIDI LIGE NBA

Chicago Bulls : Golden State Warriors 94:87
Phoenix Suns : Charlotte Hornets 120:103
Portland Trail Blazers : Oklahoma City Thunder 114:109