NBA: brez končnice tudi Udrih

Kljub zmagi z 92:86 nad Torontom, se košarkarji Milwaukeeja, za katere igra tudi Beno Udrih, niso uvrstili v končnico NBA.

Objavljeno
24. april 2012 09.57
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Milwaukee - Potem ko je že včeraj po sedmem porazu Houstona v zadnjih osmih tekmah brez nastopa v končlnici v ligi NBA ostal Goran Dragič, je brez uvrstitve med najboljših osem na vzhodu ostal tudi drugi slovenski košarkar Beno Udrih. Milwaukee je sicer v domači dvorani gostil Toronto in slavil zmago z 92:86, a je zmagala tudi Philadelphia in s tem osvojila osmo mesto na vzhodu.

Na tekmi proti Torontu se je najbolj izkazal Brandon Jennings s 25 točkami, Ersan Ilyasova pa je k zmagi dodal 19 točk in 15 skokov. Udrih je odigral 19 minut, a ostal brez točke in v statistiko vpisal zgolj en zgrešeni met, dva skoka in tri podaje.

Na drugi strani je James Johnson za Toronto, ki je izgubil še četrto tekmo zapored, zbral 22 točk in 13 skokov. Toronro je druge četrtine ostal brez DeMarja DeRozana, saj je moral z igrišča, potem ko je v znak nestrinjanja z eno od sodniških odločitev žogo vrgel z igrišča.

Milwaukee je do konca sezone potreboval še tri zmage, dokončno pa mu je vrata v končnico lige NBA  Philadelphia z zmago nad New Jersey Nets (105:87).

»Razočaran sem, zelo sem razočaran. Nismo naredili tistega, kar se je pričakovalo od nas. Zato bi morali biti prav vsi zelo, zelo razočarani, če temu ni tako, mislim, da imamo velik problem,« je bil po tekmi zaradi izgubljenih priložnosti jezen trener Bucks Scott Skiles.

Izidi:
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 92:86
(Beno Udrih: 19 minut, 0 točk, 2 skoka, 3 podaje za Milwaukee)
Indiana Pacers - Detroit Pistons 103:97
Washington Wizards - Charlotte Bobcats 101:73
New Jersey Nets - Philadelphia 76'ers 87:105
Memphis Grizzlies - Cleveland Cavaliers 109:101
San Antonio Spurs - Portland Trail Blazers 124:89