NBA: Bryant blestel tudi z zaščitno masko na obrazu

Chicago Bulls so dobili veliki derbi proti San Antoniu (96:89), Goran Dragić pa je bil s 14 točkami drugi strelec Houstona.

Objavljeno
01. marec 2012 06.59
Posodobljeno
01. marec 2012 07.37
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - V poplavi sinočnjih tekem v ligi NBA je največ pozornosti požel dvoboj vodilnih moštev v centralni in jugozahodni skupini, saj sta se na derbiju pomerila San Antonio in Chicago.

Že v uvodni četrtini je prišlo do prve situacije, ki je na noge dvignila navijače obeh moštev, saj sta nekoliko nespretno trčila največja zvezdnika ekip, Derrick Rose in Tony Parker, a sta jo k sreči oba odnesla brez poškodb. Rose je sicer moral za nekaj minut zapustiti parket, saj so bile bolečine prehude, a je ob vrnitvi v igro zaigral kot prerojen in bil z 29 točkami najbolj zaslužen za končno zmago Chicaga s 96:89.

»Takoj po trku sem čutil izjemne bolečine v kolenu. Toda ko sem si vzel nekaj minut odmora in malce razgibal nogo, so bolečine izginile in sem bil spet pripravljen na igro,« je pojasnil MVP pretekle sezone. Chicago je tako prišel do svoje 11 zmage na zadnjih 13 tekmah in ostrogam prizadejal šele drugi poraz v tej sezoni pred njihovimi domačimi navijači.

V dresu San Antonia je bil spet najbolj razpoložen veteran Tim Duncan (18 točk, 10 skokov), medtem ko se je Parker ustavil pri 11 točkah, a imel izredno slab odsotek meta iz igre (5/16!). »Mislim, da je celotno moštvo delovalo nekoliko zarjaveto, tudi sam nisem bil pravi. Zadnje štiri dni sem namreč le počival,« se je s pepelom posul francoski zvezdnik.

Bryant mora igrati z zaščitno masko

Prvi zvezdnik moštva Los Angeles Lakers Kobe Bryant mora po zlomu nosu igrati z zaščitno masko na obrazu, kar pa ga očitno ne moti. Na obračunu z Minnesoto je namreč dosegel 31 točk, sedem skokov in osem asistenc ter tako poskrbel za zmago s 104:85. Jezerniki so v domači dvorani Staples Center praktično nepremagljivi, saj so od božiča dalje izgubili le eno tekmo.

»Kobe je pač Kobe. Mislim, da ne želi obsedeti na klopi, ne glede na to v kakšnem zdravstvenem stanju se nahaja. Tudi če bi imel zlomljeni obe nogi, bi rekel le: poveži tukaj in tukaj ter me daj v igro,« je svojega varovanca pohvalil trener jezernikov Mike Brown.

Dragić drugi strelec Houstona

Slovenski reprezentant Goran Dragić pa se je izkazal v dresu Houstona, saj je na srečanju z Utah Jazz dosegel 14 točk in bil tako drugi najboljši strelec moštva. Kljub temu, je bilo tudi to premalo za zmago, saj je Utah slavil z 104:83. Sinoči je na parket stopil tudi Beno Udrih in prav tako zabeležil poraz, saj je Milwaukee moral priznati premoč Bostonu, Udrih je dosegel 8 točk in 4 podaje.

Izidi lige NBA:

Washington Wizards - Orlando Magic 95:102

Philadelphia 76'ers - Oklahoma City Thunder 88:92

Atlanta Hawks - Golden State Warriors 82:85

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 102:96
(Beno Udrih 8 točk in 4 podaje v 22 minutah za Milwaukee)

Detroit Pistons - Charlotte Bobcats 109:94

New York Knicks - Cleveland Cavaliers 120:103

New Orleans Hornets - Toronto Raptors 84:95

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 96:85

Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 104:95

Utah Jazz - Houston Rockets 104:83

(Goran Dragić 14 točk in 5 podaj v 27 minutah za Houston)

San Antonio Spurs - Chicago Bulls 89:96

Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 104:85