NBA: Bynum v Cleveland, Howard tudi uradno v Houstonu

Prvi dan prestopnega roka v NBA: Andrew Bynum v Cleveland, Andrea Bragnani v New York, Andre Iguodala v Golden State.

Objavljeno
11. julij 2013 14.34
Cavaliers Bynum Basketball
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

New York - V severnoameriški košarkarski ligi NBA se je vendarle začel prestopni rok. Tako je danes vendarle uradna postala selitev zvezdnika Dwighta Howarda iz vrst Jezernikov v Houstonu, s katerim je podpisal štiriletno pogodbo. Ker sta klub in igralec prehitro razkrila podrobnosti prestopa, jima je vodstvo NBA naložilo kazen v višini 150.000 dolarjev.

Nov klub si je poiskal tudi Andrew Bynum, ki je zapustil Phialdelphio in za 24 milijonov dolarjev podpisal dveletno pogodbo s Clevelandom. Čeprav ima ves čas težave s koleni, so Kavalirji le izkazali zaupanje 25-letnemu košarkarju, ki je imel na mizi tudi ponudbi iz Dallasa in Atlante.

Andre Igudala bo za štiri leta dres Denverja zamenjal z dresom Golden Stata, kar mu bo prineslo 48 milijonov dolarjev, štiriletno pogodbo z Detroitom je za 54 milijonov dolarjev podpisal Josh Smith, nekdanji igralec Atlante.

Italijan Andrea Bragnani se iz Toronta seli v New York, v obratni smeri so odšli Marcus Camby, Steve Novak in Quentin Richardson. Poleg tega so Knicks Torontu prepustili tudi izbor v prvem krogu nabora leta 2016 in izbor v drugem krogu naborov leta 2014 in 2017.

Utah sta zapustila dva člana prve peterke. Paul Millsap bo kariero nadaljeval v Atlanti, Al Jefferson pa v Charlotti. Prvi bo v dveh letih prejel 19 milijonov, drugi pa v treh letih 40,5 milijona dolarjev. V Utah so iz Golden Stata prišli Richard Jefferson, Andris Biedrins ter Brundon Rush.