NBA: Chicago in Golden State v zaključkih postavila stvari na svoje mesto (VIDEO)

Chicago Bulls in Golden State Warriors so dobili tudi drugi domači tekmi v prvem kolu končnice in vodijo z 2:0 v seriji.

Objavljeno
21. april 2015 06.51
Posodobljeno
21. april 2015 06.51
SPO-BKO-BKN-MILWAUKEE-BUCKS-V-CHICAGO-BULLS---GAME-TWO
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Chicago - Košarkarji Chicago Bulls so v domačem United Centru tudi na drugi tekmi prvega kola končnice premagali moštvo Milwaukee Bucks - tokrat z 91:82 - in povedli v seriji z 2:0. Za goste je bil to že osmi zaporedni poraz v končnici, nazadnje so pred petimi leti premagali Atlanto.

Prvo ime Chicaga je bil tokrat brez dvoma letos sijajni branilec Jimmy Butler, ki je še izboljšal svoj točkovni osebni rekord kariere, postavljen na prvi tekmi z Milwaukeejem (25 točk). Tokrat se je zaustavil pri kar 31 točkah in devetih skokih, s čimer je bil daleč najboljši strelec tekme. Derrick Rose je po slabem prvem polčasu, v katerem ni dosegel niti točke (met 0:7), na koncu zbral 15 točk, 7 skokov in 9 asistenc. Veliko sta k zmagi Bikov prispevala tudi visoka Pau Gasol (11 točk, 16 skokov) in Joakim Noah (6 točk, 19 skokov).

Pri gostih je bil edini zares razpoloženi košarkar Khris Middleton, ki je dosegel 22 točk, dvomestno število doseženih košev je uspelo le še Michaelu Carter-Williamsu z 12 točkami.

Obračun tretjega in šestega moštva vzhoda se sicer ni začel po željah favoritov. Domači so prvo četrtino namreč izgubili z 11:16, s čimer so postavili neslavni rekord franšize. 11 točk v prvih dvanajstih minutah je najmanj doseženih točk v zgodovini Chicagovega udejstvovanja v končnicah. Varovanci Toma Thibodeaua so v nadaljevanju le nekoliko naravnali svoje roke, zmagovalca pa je dokončno odločila serija 13:0 na začetku zadnje četrtine, ko so Biki zaostanek z 71:74 pretvorili v zanesljivo vodstvo. S trojko jo je začel razpoloženi Butler, ki so mu tudi soigralci danes povsem zaupali. »Derrick (Rose) mi je rekel naj zadevam. Dobesedno, da moram metati na koš in ne podajati soigralcem. Jaz pa sem se počutil dobro in sem dosegal koše,« je dejal 25-letni Teksačan, ki letos igra v življenjski formi.

Druga zmaga Chicaga v letošnji končnici je terjala tudi svoj davek. Pred petkovo tretjo tekmo v Milwaukeeju se je poškodoval hvaležni krilni center Nikola Mirotić, čigar nadaljnja usoda v letošnji sezoni je še nejasna. Črnogorski Španec je bil danes kar dvakrat udeležen v fizični obračun z Zazo Pachulio, s katerim sta po drugem kratkem stiku oba ostala brez nadaljevanja tekme. Prvi zaradi poškodbe, drugi pa zaradi izključujoče tehnične napake.

Bojevniki šele v zadnji četrtini strli Pelikane

Podobno kot v Chicagu so tekmo bolje začeli gostje tudi v Golden Statu. New Orleans Pelicans so z izjemno razpoloženim Anthonyjem Davisom dobili prvo četrtino s kar 28:17, se tudi v nadaljevanju obračuna adekvatno borili z najuspešnejšim moštvom lige, na koncu pa vendarle izgubili s 87:97.

Bojevniki so tako zabeležili še dvajseto zaporedno zmago na domačem igrišču, na skupno 43 tekmah pa so bili v Oracle Areni poraženi zgolj dvakrat. Poln izplen so konec januarja nazadnje odnesli košarkarji Chicaga.

Nečesa podobnega so si danes želeli gostje iz New Orleansa, a jim je v končnici tekme zmanjkalo dinamita. Klay Thompson s 26 točkami ter Steph Curry z 22 točkami in šestimi asistencami sta bila še enkrat več odločilna člena v rumeno-modri verigi Bojevnikov, s 14 točkami in 12 skoki jima je tokrat pomagal predvsem Draymond Green. Pri gostih je s 26 točkami in 10 skoki blestel Anthony Davis, 23 točk je prispeval Eric Gordon, razpoložen pa je bil tudi Tyreke Evans, ki je dosegel 16 točk, 10 skokov in 7 asistenc.

Naslednji obračun prvo- in osmopostavljenega moštva zahoda bo v noči na petek v New Orleansu.

 

Izida, končnica, 1. kolo:

Vzhod:

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 91:82
(Chicago vodi z 2:0 v zmagah)

Zahod:

Golden State Warriors - New Orleans Pelikans 97:87
(Golden State Warriors vodijo z 2:0 v zmagah)