NBA: Chicago šestič zapored, Pau Gasol navdušil Placida Dominga (VIDEO)

Košarkarji Chicaga so devetič zapovrstjo vpisali stotico, sinoči so bili s 101:92 boljši od Bostona.

Objavljeno
08. januar 2016 07.57
NBA/
J. P.
J. P.

Chicago - Košarkarji Chicaga so se sinoči v ligi NBA dokopali do šeste zaporedne zmage, še devetič zapovrstjo pa so vpisali stotico. Tokrat so s 101:92 na kolena spravili zasedbo Bostona, ki so se ji tako maščevali za poaz izpred meseca dni. S tem so se Biki utrdili na drugem mestu razpredelnice vzhodne konference, dve zmage pred njimi je zgolj Cleveland, medtem ko jim za vrat diha Miami z Goranom Dragićem in Benom Udrihom.

Vendar pa sinoči ni od začetka dišalo po takšnem razpletu. Gostje so namreč na prvi odmor odnesli šest točk naskoka, ki so ga v drugi četrtini še oplemenitili do 41:31, nato pa tekmecu dovolili devet točk zapored, s čimer so igralci Chicaga že ob polčasu vodili za točko, v odličnem tretjem delu pa je prednost narasla že na +11. V zadnjih dvanajstih minutah so jo uspešno čuvali in prizadejali Bostonu še četrti poraz v zadnjih petih dvobojih.

Pri zmagovalcih se je dvema igralcema posrečil dvojni dvojček: Jimmy Butler je prispeval 19 točk in 10 asistenc, Španec Pau Gasol - s tribun je obračun spremljal njegov sloviti rojak, veliki tenor Placido Domingo - pa 17 točk in kar 18 skokov. V vrstah poražencev je vseh sedem igralcev, ki se je vpisalo med strelce, doseglo dvomestno število točk, največ - 17 - jih je zmogel Jae Crowder.

IZIDI LIGE NBA

Philadelphia 76ers : Atlanta Hawks 98:126
Chicago Bulls : Boston Celtics 101:92
Houston Rockets : Utah Jazz 103:94
Sacramento Kings : Los Angeles Lakers 118:115