NBA: Chicago sporoča prvakom: Čaka vas vojna

Chicago Bulls so dobili ključno šesto tekmo proti Brooklyn Nets (99:93), sedaj jih v polfinalu čakajo dvoboji z Miami Heat.

Objavljeno
05. maj 2013 10.49
NBA/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

New York - Košarkarji Brooklyn Nets so imeli odlično priložnost, da v uvodnem kolu končnice pripravijo prvovrstno presenečenje in dobijo pred domačimi navijači dobijo še tretjo zaporedno zmago proti Chicago Bulls in se prebijo v konferenčni polfinale.

Toda na domačem parketu sta jim načrte prekrižala neustavljiva Joakim Noah in Marco Belinelli, ki sta za Bike dosegla vsak po 24 točk. Chicago sedaj v polfinalu čaka visoka ovira, saj se bodo merili s prvaki iz Miamija, ki imajo na uvodnih dveh tekmah tudi prednost domačega igrišča.

Chicago je tudi sinoči odigral brez Luola Denga, ki je moral včeraj v bolnišnico. Britanec je zaradi hude oblike gripe izpustil zadnjih šest tekem, zdravniki pa so ga zadržali na opazovanju v bolnišnici, saj sedaj sumijo, da gre za okužbo z meningitisom.

»Imamo moštvo borcev. Nismo želeli obupati in se borili do zadnje tekme. Sem zelo vznemirjen pred začetkom dvoboja z Miamijem. Vedno se želimo meriti z najboljšimi ekipami. Ne more biti bolje kot to, da se pomeriš z aktualnimi prvaki lige. To bo prava vojna,« je bil bojevniško razpoložen Noah, ki je iz igre metal kar 13/17.

Pri Brooklynu je bil sinoči spet najbolj razpoložen Deron William (24 točk), ki je dobrih 24 sekund pred koncem zadel trojko za znižanje zaostanka na štiri točke, toda v naslednjih sekundah je skupej z Joem Johnsonom zgrešil dva ključna meta.

Izid 1. kola končnice lige NBA

Vzhodna konferenca

Brooklyn Nets - Chicago Bulls 93:99

(Chicago slavil s 4:3 v zmagah)

Četrtfinalni pari

Miami Heat - Chicago Bulls

New York Knicks - Indiana Pacers

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies

San Antonio Spurs - Golden State Warriors