NBA: Cleveland premagal Chicago in trgoval (VIDEO)

Šele na tretji letošnji medsebojni tekmi so košarkarji Clevelanda uspeli ugnati Chicago, čeprav so vodilna ekipa vzhoda.

Objavljeno
19. februar 2016 09.14
A. V., STA
A. V., STA
Chicago - Košarkarji v severnoameriški ligi NBA so ponoči odigrali tri tekme. Cleveland Cavaliers so doma s 106:95 odpravili Chicago Bulls, Los Angeles Clippers so s 105:86 premagali San Antonio Spurs, Washington Wizards pa so bili s 103:89 boljši od Utaha Jazza.

Cleveland, najboljša ekipa vzhodne konference, je v tretji medsebojni tekmi v sezoni le premagala Chicago, ki je osmi v vzhodnem delu lige. Ta je sicer pogrešal tri ključne igralce, Jimmyja Butlerja, Nikolo Mirotića in Joakima Noaha, edini razpoloženi igralec pa je bil Derrick Rose z 28 točkami. Njegov delež so pri Clevelandu izničili, največ je doprinesel LeBron James s 25 točkami ter po devetimi skoki in podajami.

Cleveland je v minuli noči tudi trgoval. V svoje vrste pripeljal Channinga Frya iz Orlanda. V poslu treh moštev je Cleveland Portlandu dal centra Andersona Varejaa in izbor v prvem krogu nabora, Portland pa je Orlandu dal Jareda Cunninghama in izbor v drugem krogu drafta.

Miami Gorana Dragića in Bena Udriha je novinca Jarnella Stokesa poslal v New Orleans za izbor v drugem krogu nabora in nekaj denarja, Briana Robertsa pa v Portland za izbor v drugem krogu nabora.

V obračunu zahodne konference so četrtouvrščeni Clippers ugnali drugouvrščene Spurs. Chris Paul je prispeval 28 točk in 12 podaj za zmagovalce, ki so odločilno razliko naredili v zadnji četrtini.

Washington, ki se v vzhodni konferenci tako kot Utah v zahodni bori za končnico, je do zmage prišel po zaslugi Marcina Gortata, ki je 22 točkam dodal deset skokov, in Johna Walla, ki je ob 17 točkah zbral še 11 podaj.

NBA

Washington Wizards - Utah Jazz 103:89

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 106:95

Los Angeles Clippers - San Antonio Spurs 105:86