NBA: Cleveland z rušilno močjo

Cleveland je s prepričljivo predstavo povedel v finalu vzhodne konference končnice lige NBA. Toronto je ugnal z 31 točkami razlike.

Objavljeno
18. maj 2016 10.20
NBA/
A. V., STA
A. V., STA

Cleveland - Košarkarji Clevelanda so na domačem parketu premagali Toronto z razliko kar 31 točk (115:84) in vodijo v finalu Vzhoda z 1:0 v zmagah.

LeBron James (24) in Kyrie Irving (27) sta poskrbela za 51 točk Clevelanda. Pri Torontu je bil najbolj razpoložen DeMar DeRozan z 18 točkami.

Košarkarji Cleveland Cavaliers v letošnji končnici ne poznajo poraza, tako so prišli do še devete zaporedne zmage. V prvem krogu so s 4:0 izločili Detroit, v drugem pa z enakim ekspresnim izidom še Atlanto. Toronto se je v svoj prvi konferenčni finale uvrstil, potem ko je s 4:3 izločil Miami Gorana Dragića, v prvem krogu pa so s 4:3 izločili Indiano. Druga tekma konferenčnega finala bo v noči na petek v Clevelandu.

Na Zahodu se v konferenčnem finalu merijo branilci naslova Golden State Warriors, ki so s 4:1 odpravili Portland Trail Blazers, ter ekipa Oklahoma City Thunder, ki je s 4:2 izločila San Antonio Spurs. Prvo tekmo serije na štiri zmage v Oaklandu so presenetljivo dobili gostje iz Oklahome, ki so aktualne prvake premagali s 108:102. Druga tekma bo na sporedu v noči na četrtek.

Liga NBA
Vzhod, finale:

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 115:84
- Cleveland vodi z 1:0 v zmagah.