NBA: Cousins rešil Sacramento (VIDEO)

Košarkarji Sacramenta so se na gostovanju dokopali do zmage nad Denverjem (114:110), kar 39 točk Cousinsa.

Objavljeno
24. februar 2016 07.29
SPO-BKN-SACRAMENTO-KINGS-V-DENVER-NUGGETS
J. P.
J. P.

Denver - Košarkarji Sacramenta so se v sinočnjem gostovanju v ligi NBA v Pepsi Centru dokopali do zmage s 114:110 nad Denverjem, s čimer so bili uspešni tretjič zapovrstjo, medtem ko so morali gostitelji na še tretji zaporedni tekmi na kolena. Ključni mož dvoboja je bil DeMarcus Cousins, ki je prispeval kar 39 točk (met iz igre 14:24), tudi osem od zadnjih trinajstih točk svojega moštva v obračunu.

Ni dišalo po takem razpletu. V drugi in tretji četrtini so namreč Kralji kraljevali na parketu in ko so si zagotovili že zelo udobnih 17 točk zaloge, ni nihče verjel, da bo končnica še infarktna. Z delnim izidom 11:0 se je Denver približal zgolj na točko zaostanka in nato dvakrat celo malenkostno vodil, izid je bil nazadnje poravnan na 107:107, vse tri zadnje točke za Sacramento pa je s prostimi meti prispeval Darren Collison.

Poleg Cousinsa, ki mu je do dvojnega dvojčka zmanjkal en skok, je bil v zmagovalni vrsti, v kateri je debitiral JaKarr Sampson (prišel je iz Philadelphie), razigran tudi Rudy Gay, ki pa se je veselil dvojnega dvojčka za 16 točk in 10 skokov. Pri poražencih je kar osmerica dosegla dvomestno število točk, še največ - 18 - rezervist Will Barton, medtem ko je center Nikola Jokić nanizal po 13 točk in skokov.

Marc Gasol bo izpustil preostanek sezone

Iz Memphisa, pri katerem si je še v minuli sezoni kruh služil tudi slovenski košarkarski as Beno Udrih, pa so sporočili, da do konca sezone ne bodo mogli računati na španskega centra Marca Gasola, ki je moral pod nož po zlomu desne noge. »Verjamemo, da se nam bo spet pridružil v prihodnji sezoni,« je v imenu vodstva kluba prepričan Chris Wallace. Gasol je sicer lanskega julija podpisal novo petletno pogodbo z Grizliji.

IZIDI LIGE NBA

Philadelphia 76ers : Orlando Magic 115:124
Washington Wizards : New Orleans Pelicans 109:89
Denver Nuggets : Sacramento Kings 110:114
Utah Jazz : Houston Rockets 117:114 - po podaljšku
Portland Trail Blazers : Brooklyn Nets 112:104