NBA: Curry & Co. že na polovici poti do velikega finala (VIDEO)

Golden State Warriors so v drugi tekmi finala zahodne konference ugnali Houston z 99:98 in povedli z 2:0 v seriji.

Objavljeno
22. maj 2015 08.38
SPO-BKO-BKN-HOUSTON-ROCKETS-V-GOLDEN-STATE-WARRIORS---GAME-TWO
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Golden State - Najuspešnejše moštvo rednega dela lige NBA Golden State Warriors tudi v končnici ne pozna milosti. V finalu zahodne konference so na domačem terenu še enkrat premagali Houston Rockets, tokrat z 99:98, in v seriji povedli z 2:0. Blestela sta oba največja zvezdnika svojih moštev, v šestem medsebojnem dvoboju v tej sezoni pa se je še šeste zmage veselil najkoristnejši igralec sezone.

Stephen Curry je že tretjo tekmo zapored dosegel prek 30 točk. Danes jih je prispeval 33 in dodal še 6 asistenc. Statistično še nekoliko boljša predstava je uspela njegovemu protikandidatu za naziv MVP Jamesu Hardnu, ki je na drugi strani zbral 38 točk, 10 skokov in 9 asistenc ter še drugič zapored le za las zgrešil trojnega dvojčka. No, izjemna osebna statistika mu je bila tokrat v slabo tolažbo, kar je nazorno pokazal po koncu tekme, ko je jezno zapuščal igrišče v Oaklandu.

Prav bradati mož je imel v zaključku tekme priložnost, da z morebitnim uspešno zaključenimi napadom prinese Raketam zmago in izenačenje v finalu zahoda na 1:1. Harden je po zapravljenem poizkusu Harisona Barnesa, ki je zgrešil zahtevno polaganje, krenil v polprotinapad, a se v družbi Klaya Thompsona in Curryja zapletel ter izgubil žogo. Do zadnjega meta za zmago gostje tako sploh niso prišli. S tem so zapravili tudi priložnost, da se Bojevnikom maščujejo za preobrat na prvi tekmi, ko so nadoknadili 16 točk zaostanka in na koncu zmagali. Z enakim številom točk so v prvem polčasu danes zaostajale Rakete, se pred polčasom vrnile, a na koncu kljub vsemu ostale praznih rok.

Poleg sijajnega Curryja, ki je ob metu 13:21 zadel pet trojk, so bili najvidnejši Bojevniki na parketu Andrew Bogut (14 točk, 8 skokov), Thompson (13 točk) in Draymond Green (12 točk, 8 skokov). Na drugi strani je bil Hardnu v največjo pomoč Dwight Howard, ki je nastopil kljub poškodovanemu kolenu in se zaustavil pri 19 točkah in 17 skokih.

»Dosegli smo to, kar smo si želeli. Dobili smo obe domači tekmi in z veliko mero optimizma potujemo v Houston, kjer nas bržkone čakajo povsem enake tekme, torej izenačene in negotove do samega konca,« je pred nadaljevanjem serije dejal strateg Golden Stata Steve Kerr.

Tretja tekma, kjer bo zmaga za Houston že nujna, bo v noči na nedeljo v Teksasu.


Zahodna konferenca, finale:

Golden State Warriors - Houston Rockets 99:98
(Golden State vodi z 2:0 v zmagah)