NBA: Detroit brez Udrihove pomoči ostaja nad gladino (VIDEO)

Košarkarji New Yorka pa so pokleknili na gostovanju pri prvaku Clevelandu (104:119), Saša Vujačič prispeval trojko.

Objavljeno
24. februar 2017 07.17
BKN-BKO-SPO-NEW-YORK-KNICKS-V-CLEVELAND-CAVALIERS
J. P.
J. P.

Detroit - Košarkarji Detroita so vpisali pomembno zmago v boju za osmo mesto na razpredelnici vzhodne konference lige NBA oziroma za napredovanje v izločilne boje, s katero imajo zdaj pred prvima zasledovalcema, Milwaukeejem in Miamijem Gorana Dragića, ki pa imata tri oziroma eno tekmo manj, tri zmage naskoka. Sinoči so pred 14.913 gledalci v dvorani The Palace Of Auburn Hills po podaljšku s 114:108 odpravili Charlotte, ki so mu zadali že peti zaporedni poraz in dvanajstega v zadnjih trinajstih obračunih, sami pa so bili v zadnjih štirih poskusih uspešni trikrat.

Šlo je na nož, še ob koncu tretje četrtine pa ni nihče v dvorani upal staviti na zmago Detroita, saj je bil tekmec kar 15 točk spredaj. Toda z delnim izidom 10:0 se je gostiteljem vendarle posrečilo izsiliti podaljšek, za katerega je bil s trojko 18,2 sekunde pred koncem rednega dela najzaslužnejši Kentavious Caldwell-Pope. Na drugi strani je z metom z razdalje tri desetinke pred zadnjim piskom sirene srečo izzival Marco Belinelli, toda neuspešno, odločal je torej »dodatek«, v katerem pa dvomov o zmagovalcu ni bilo več. Pri Charlottu se je s 34 točkami izkazal Kemba Walker, pri Detroitu, pri katerem Beno Udrih ni dobil priložnosti, pa je Caldwell-Pope zmogel le točko manj, zadel je kar sedem trojk, medtem ko se je Andre Drummond veselil dvojnega dvojčka za 12 točk in 13 skokov.

Trojka Vujačiča

Manj uspešni so bili na gostovanju pri prvaku NBA Clevelandu košarkarji New Yorka, ki so potegnili kratko s 104:119, s čimer so vknjižili osmi poraz v zadnjih desetih dvobojih in ostajajo krepko pod gladino, kar se napredovanja v ligaško končnico tiče. Ta čas so prekratki za pet zmag. Ključna je bila druga četrtina, saj so gostitelji tik pred glavnim odmorom z delnim izidom 12:2 vendarle ustvarili dvomestno razliko, ki je tekmeci v nadaljevanju niso znali več izničiti. Ko so se vendarle nekoliko približali, pa so prvaki spet pohodili stopalko za plin in z novim delnim rezultatom 14:2 potrdili četrto zaporedno zmago in vodstvo na lestvici vzhoda.

V vrstah zmagovalcev je bil kajpak neustavljiv LeBron James, ki se je veselil celo trojnega dvojčka za 18 točk, 13 skokov in 15 asistenc, z dvojnim (10 točk in 14 skokov) se je lahko pohvalil tudi Tristan Thompson. Pri poražencih se je Carmelo Anthony ustavil pri standardnih 20 točkah, vendar ob slabem metu iz igre - zgolj 9:25, kanček priložnosti za dokazovanje pa je dobil tudi slovenski Kratkohlačnik Saša Vujačič. V slabih dveh minutah na parketu svoje statistike pretirano ni mogel oplemenititi, je pa iz edinega sproženega meta zadel trojko.

IZIDI LIGE NBA

Cleveland Cavaliers : New York Knicks 119:104 (Saša Vujačič 3 točke v 2 minutah)
Detroit Pistons : Charlotte Hornets 114:108 - po podaljšku (Beno Udrih ni igral)
Orlando Magic : Portland Trail Blazers 103:112
New Orleans Pelicans : Houston Rockets 99:129
Golden State Warriors : Los Angeles Clippers
Sacramento Kings : Denver Nuggets