NBA: Dragićevih 24 za zmago proti Torontu (VIDEO)

Goran Dragić je k zmagi Miamija nad Torontom z 90:89 prispeval 24 točk in bil najboljši strelec Vročice.

Objavljeno
10. januar 2018 06.34
Posodobljeno
10. januar 2018 06.34
BASKETBALL-NBA-TOR-MIA/
N. Gr.
N. Gr.

Miami - Vročica nadaljuje z odličnimi predstavami v novem letu, niz zmag so podaljšali na pet proti Torontu, trenutno tretji najbolj vroči ekipi Vzhoda. Presenetljivi junak je bil v zaključku Wayne Ellington, sicer najboljši strelec Miamija za tri točke, ki je manj kot sekundo pred koncem izkoristil podajo Gorana Dragića in tekmece presenetil, ko ni vrgel za tri, temveč je prodrl pod koš.

»Presenetil je tudi mene, mislil sem, da bo vrgel trojko, a je odlično prebral obrambo in izkoristil prostor pod košem, zato je Wayne tako nevaren,« je dejal Dragić, s 24 točkami v 39 minutah prvi strelec tekme. Dragon trenutno ni med izbranci za tekmo zvezd in jo bo bržkone tudi letos izpustil, je pa z 12 skoki izenačil svoj najboljši dosežek v ligi NBA, temu je dodal še štiri asistence. Za floridski časnik Sun Sentinel je Dragić sicer namignil, da ne bo prav nič razočaran, če bo namesto v Los Angeles na tekmo zvezd raje odpotoval na krajši oddih.

»Ne me narobe razumeti. Še vedno bom opravil svoje delo. Še vedno bom skušal biti najboljši igralec kot sem lahko. Ampak, če s tem ne bom dobil nastopa na all-star vikendu, tudi prav. Mislim, da je dobro imeti nekaj prostih dni, še posebej med sezono, ki je dolga s številnimi tekmami. Še posebej zame, ker sem bil zaposlen celo poletje. Teh nekaj dni mi veliko pomeni. Če bi bil izbran, bi seveda šel. Ampak teh nekaj prostih dni zagotovo pomaga vsem. Sezona je pomembnejša kot tekma zvezd,« je komentiral Dragić, ki bi si izbor v minulih sezonah zagotovo že zaslužil, a ker v ZDA glasujejo gledalci, Dragić nima praktično nobene možnosti, saj med navijači ni tako zelo priljubljen kot njegovi ameriški kolegi.

»Od začetka tekme se je čutilo, da je v zraku nekaj pomembnega, da obema ekipama tekma pomeni ogromno. Tako bi moralo biti vsak večer, to dela ligo NBA posebno in takšne zmage so najslajše,« je veliko zmago pospremil trener Miamija Erik Spoelstra.

Ob koncu tekme je zavrela kri prvemu zvezdniku Toronta DeMareju DeRozanu, ki je Dragiću zabrusil nekaj krepkih, a je slovenski zvezdnik po koncu tekme vse hitro pometel pod preprogo in se raje osredotočil na naslednjo tekmo, Miami bo v noči na četrtek gostoval pri Indiani, kjer so izgubili zadnjih deset tekem.

Liga NBA, rezultati:

Toronto Raptors - Miami Heat 89:90
Dragić 24, Ellington 15; DeRozan 25, Wright 13.

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 106:117

Westbrook in George 22; McCollum 27, Nurkić 20.

Dallas Mavericks - Orlando Magic 114:99
Smith Jr. in Nowitzki 20; Gordon 19, Augustin 18.

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 99:86

Randle 22, Ingram 15; Bogdanović 19, Fox 15.