NBA: Dragić in Houston daleč od dogovora

Slovenski košarkar v ligi NBA Goran Dragić se v teh dneh pogaja za novo pogodbo, kariere očitno ne bo nadaljeval v Houstonu.

Objavljeno
03. julij 2012 10.24
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Ljubljana - Goran Dragić, ki je v pretekli sezoni lige NBA nase opozoril z dobrimi predstavami v dresu Houstona, ima trenutno status prostega igralca, zato si v teh dneh želi izboriti čim boljšo pogodbo, ki bi mu omogočila, da zasije v polnem sijaju.

Kot poroča ESPN, slovenski košarkar kariere najverjetneje ne bo nadaljeval pri svojih dosedanjih delodajalcih, saj sta strani na včerajšnjih pogajanjih ugotovili, da ju ločijo nepremostljive ovire. Dragić, ki je ob odsotnosti Kyla Lowryja v povprečju dosegal 16,3 točke and 7,3 asistence na tekmo, zahteva letno plačo v višini desetih milijonov dolarjev in mesto prvega organizatorja igre, medtem ko mu jih je Houston pripravljen plačati »zgolj« osem.

26-letni košarkar se bo zaradi propadlih dogovorov z Raketami s svojim agentom Radetom Filipovićem danes srečal z nekdanjim moštvom Phoenix Suns, ki bodo najverjetneje ostali brez prvega organizatorja igre, 38-letnega Steva Nasha, tako da bodo zanj potrebovali zamenjavo.

Za usluge slovenskega košarkarja naj bi se poleg Phoenixa zanimali še Toronto, Brooklyn, New Orleans in Los Angeles Lakersi, pri čemer Dragić poudarja, da bi se rad pridružil zmagovalni ekipi, ki mu bo ponudila mesto prvega organizatorja igre.