NBA: Dragič še naprej blesti, a Houstonu vseeno beži končnica

Nov črn večer za košarkarje Houstona, ki so izgubili še četrto tekmo zapored, počasi pa jim beži tudi nastop v končnici.

Objavljeno
17. april 2012 08.05
Posodobljeno
17. april 2012 08.31
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Houston - Rakete še drugo noč zapored niso našle rešitve za razigrane košarkarje Denverja, ki so po četrti zaporedni zmagi (102:105) napredovali že na šesto mesto v zahodni konferenci. Povsem drugače je v taboru Houstona, kjer so zabeležili četrti zaporedni poraz in zdrsnili na deveto mesto, kar pomeni ogorčen boj za končnico do zadnje tekme.

Vnovič je izjemno odigral Goran Dragič, ki je bil na parketu praktično celotno tekmo (38 minut) in upravičil zaupanje trenerja Kevina McHaleja. Dosegel je namreč 21 točk, 7 podaj in 4 skoke ter bil ob Chandlerja Parsonsu (21 točk) najboljši igralec Raket.

»Bili smo blizu zmage. Zavedali smo se, da to tekmo preprosto moramo dobiti, če želimo imeti boljše izhodišče od Denverja, v primeru enakega števila zmag. Potrebno je pozabiti ta poraz in gledati le v prihodnost,« je po tekmi dejal »Dragon«.

Tekma je bila sicer izenačena do zadnjih sekund. Nuggetsi so imeli namreč dve minuti pred koncem le točko prednosti (98:99), po zadeti trojki Tya Lawsona 45 sekund pred koncem so vodili s +4. V samem finišu je imel Houston možnost za preobrat, a sta meta zgrešila Luis Scola in Parsons.

Chicago do novega poraza brez Rosa in Denga

Košarkarji Chicaga so zagotovo eno najlepših presenečenje v tej sezoni lige NBA, saj so celotno sezono navduševali s svojimi predstavami in upravičeno zasedajo prvo mesto v vzhodni konferenci. Toda ob prihajajoči končnici imajo precej skrbi tudi Biki, ki so ostali brez Derricka Rosa in Luola Denga.

Ob odsotnosti prvih mož so tako sinoči v domači dvorani izgubili proti Washingtonu, vse našteto pa skrbi tudi trenerja Toma Thibodeauja. »Seveda, jaz sem vedno zaskrbljen. Rose je letos izpustil ogromno tekem, kar me razumljivo skrbi, sem pa tudi razočaran nad našo predstavo. Moramo igrati bolje in to je moja naloga. Poskrbeti moram, da bomo prihajali do zmag. To je pač moj posel,« se svojega poslanstva še kako dobro zaveda Thibodeau.

Izidi lige NBA:

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 111:88

Orlando Magic - Philadelphia 76'ers 113:110

Toronto Raptors - Atlanta Hawks 87:109

Charlotte Bobcats - New Orleans Hornets 67:75

New Jersey Nets - Miami Heat 98:101

Chicago Bulls - Washington Wizards 84:87

Houston Rockets - Denver Nuggets 102:105

(Goran Dragić: 38 min, 21 točk, 4 skoki, 7 podaj za Houston)

Utah Jazz - Dallas Mavericks 123:121 (3 podaljški)

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 125:107

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 99:120

Los Angeles Clippers - Oklahoma City Thunder 92:77