NBA: Dragić z 21 točkami potopil nekdanje soigralce (VIDEO)

Zvezdniku Miamija, ki je obležal na parketu po grobem prekršku nekdanjega soigralca, se je to posrečilo v le 15 minutah.

Objavljeno
03. marec 2015 08.04
APTOPIX Suns Heat Basketball
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Miami - Čeprav je bil slovenski košarkarski zvezdnik Goran Dragić zaradi bolečin v hrbtu po sobotnem močnem udarcu v dvoboju z Atlanto dolgo časa vprašljiv za sinočnji obračun v ligi NBA s Phoenixom, pa je novopečeni organizator igre Miamija kajpak stisnil zobe in se v obračunu z dovčerajšnjimi soigralci pokazal v najboljši možni luči. H gladki zmagi s 115:98 je namreč prispeval kar 21 točk, pa čeravno je bil po sili razmer na parketu zgolj slabih 15 minut. Zanimivost: postal je šele drugi igralec v NBA v zadnjih šestih letih, ki je dosegel 21 točk v petnajstih minutah!

Za nameček ni prav nobenega spoštovanja do njega v tretji četrtini pri vodstvu Vročice s 65:53 pokazal nekdanji klubski kolega Markieff Morris, ki je skušal njegov prodor zaustaviti z blokado, a ga je zadel v ramo, tako da je Ljubljančan trdo pristal na parketu in tam za nekaj časa tudi obležal, nato pa vstal in nadaljeval igro. Tekmečev grobijan je moral zaradi že drugega grdega in nešportnega prekrška v dvoboju predčasno pod prho, kar je gostiteljem v dvorani American Airlines Arena še olajšalo pot do zmage.

Foto: Joe Skipper/AP.

 

Do nje so se dokopali predvsem s sanjsko drugo četrtino, v kateri so z delnim izidom 14:2 zasukali uvodni potek tekme, Phoenix je namreč na prvi odmor odšel s točko zaloge. Odtlej je Miami le še nadzoroval dogajanje na parketu, Sonca pa bližje kot na sedem točk zaostanka niso mogla več priti. Pri zmagovalcih je bil sicer pred 19.600 navijači najbolj pri metu rezervist Tyler Johnson s 26 točkami, od tega tremi trojkami, drugi najučinkovitejši pa je bil že starejši iz bratovske naveze Dragić.

Goran je proste mete izvajal 9:9, za dve je metal 3:7, zadel pa tudi obe trojki, ki ju je sprožil. Dodal je še štiri skoke, eno podajo in eno ukradeno žogo, ob koncu tekme pa v razmaku zgolj minute in 11 sekund nanizal kar sedem točk zapored. Želel je igrati in trener Eric Spoelstra je njegovi želji ugodil, mu je moral pa pametno odmeriti minutažo, saj si je hitro nabiral osebne napake. »Ta dvoboj mi je pomenil ogromno. Igra je bila ostra, polna tehničnih napak in izključitev, a to je moški šport! Igrali smo veličastno,« je poudaril priljubljeni 28-letni Ljubljančan.

In res: šest tehničnih napak, tri izključitve in dvoje »petelinjenj« v tretji četrtini - to je bil izplen sinočnjega vročega dvoboja. Predčasno sta morala kazensko s parketa tudi najbolj vročekrvna, Hassan Whiteside pri domačih in Alex Len pri gostih. Priložnost za dokazovanje proti nekdanjim soigralcem se je tako ponudila tudi Zoranu Dragiću, ki ga je Spoelstra v ogenj poslal za 98 sekund, a svoje statistike ni oplemenitil, v tem času si je prislužil zgolj eno osebno napako.

Pri poražencih sta se s po 20 točkami najbolj izkazala organizator Eric Bledsoe in krilni igralec PJ Tucker, ki je dvojnega dvojčka dopolnil še s 14 skoki. Zdaj si bo vročica, ki še vedno drži sedmo mesto na razpredelnici vzhodne konference, toda z zgolj zmago zaloge pred devetouvrščeno Indiano, skušala ohladiti vroče glave do prihodnjega domačega dvoboja z Jezerniki iz Los Angelesa, ki bo v noči na četrtek. Še pred tem, že nocoj, pa naslednji izziv čaka Bena Udriha in soigralce pri Memphisu, ki v domači dvorani pričakujejo moštvo Utaha.

IZIDI LIGE NBA

Miami Heat : Phoenix Suns 115:98 (Goran Dragić 21 točk, 4 skoki, 1 podaja in 1 ukradena žoga v 15 minutah, Zoran Dragić 0 točk v 2 minutah)

Philadelphia 76ers : Toronto Raptors 103:114

Booklyn Nets : Golden State Warriors 110:108

Minnesota Timberwolves : Los Angeles Clippers 105:110

Dallas Mavericks : New Orleans Pelicans 102:93