NBA: Dragić z najvišjim izkupičkom sezone ob zmagi nad Čarovniki (VIDEO)

V ligi NBA so košarkarji Miamija s 114:94 premagali Washington. S 25 točkami in kar 23 skoki je blestel Hassan Whiteside.

Objavljeno
21. februar 2016 09.35
Š. Ro.
Š. Ro.

Miami - Večer po zmagi v Atlanti v severnoameriški košarkarski ligi NBA so košarkarji Miamija blesteli tudi na domačem parketu. Gostili so moštvo Washington Wizards in zmagali s 114:94.

Med najzaslužnejšimi za uspeh Vročice je bil tudi slovenski košarkar Goran Dragić, ki je v 30 minutah dosegel 24 točk, kar je njegov najvišji izkupiček v sezoni, dodal pa še osem podaj in sedem skokov. Zlasti je bil raziogran ob začetku tekme, ko je Miami povedel s 15:5, sam pa je v tem času prispeval sedem točk. Drugi slovenski košarkar Beno Udrih pa je v 18 minutah k uspehu ekipe dodal sedem točk, štiri skoke in dve podaji.

Svoj šov na parketu je sicer imel Hassan Whiteside, ki je 25 točkam dodal kar 23 skokov. Toliko bolj motiviran, ker se je vrnil po tekmi suspenza (počival je zaradi grdega prekrška nad Bobanom Marjanovićem proti San Antoniu), se je želel oddolžiti z dobro predstavo. »Vesel sem, da sem nazaj. Naredil sem napako, nisem popoln, še se učim,« je dejal po dvojnem dvojčku, šele 11. v zgodovini ligi NBA z več kot 20 točkami in 20 skoki. Je pa to Whitesideu uspelo že drugič. »Zdaj mora pridobiti le še konsistentnost,« o enem najbolj vročih igralcev Miamija pravi trener Erik Spoelstra.

Najboljši strelec Vročice je bil sicer Luol Deng s 27 točkami. Že drugo tekmo zapored je Miami igral brez prvih zvezdnikov Chrisa Bosha in Dwayna Wada, ki čuti bolečine v kolenu, a naj ne bi bil huje poškodovan. Boshev povratek je na drugi strani bolj negotov zaradi novega krvnega strdka.

 


 

New York Knicks, katerega član je Saša Vujačić, je tokrat s 103:95 premagal Minnesoto Timberwolves. Slovenski košarkar se v sedmih minutah igre ni vpisal med strelce, prispeval pa je dve podaji. S 30 točkami je bil za New York najuspešnejši Carmelo Anthony.

NBA:

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 109:117

Miami Heat - Washington Wizards 114:94
(Goran Dragić 30 minut, 24 točk, 8 podaj, 7 skokov za Miami)
(Beno Udrih 18 minut, 7 točk, 4 skoki, 2 podaji za Miami)

Minnesota Timberwolves - New York Knicks 95:103
(Saša Vujačić 7 minut, 2 podaji za New York)

Los Angeles Clippers - Golden State Warriors 112:115